Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer Middelburg oefent technische hulpverlening

Toegevoegd: 25-05-2005, 15.06 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De blusgroep van de brandweerkazerne aan de Torenweg in Middelburg-Zuid, onderdeel van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg heeft dinsdagavond een oefening gehouden met daarin enkele aspecten van de zogeheten "technische hulpverlening".


Rond kwart voor acht startten de brandweerlieden met de oefening, ondersteunt door twee leden van de hulpverleningsgroep van de brandweerpost aan de Stromenweg in Middelburg. Op de Siloweg, onderdeel van industrieterrein Arnestein, had een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Daarnaast was er ook sprake van een ongeval met beknelling tussen een shovel en een auto.

Door onbekende oorzaak was een shovel tegen een personenauto gereden en daarbij was een gedeelte van het gevaarte op de voorzijde van de auto belandt. Hierdoor zat de inzittende van de personenauto behoorlijk bekneld en zodoende hadden de spuitgasten dan ook een flinke klus aan deze beknelling. Met behulp van knipscharen is het slachtoffer uiteindelijk uit de auto bevrijdt. Daarvoor moesten zowel de auto als het slachtoffer echter wel worden gestabiliseerd.

Tegelijkertijd hadden de collega's van dezelfde ploeg het druk met het bevrijden van het slachtoffer van het bedrijfsongeval: op het terrein van een bedrijf was een medewerker onder een grote plaat terrechtgekomen. Om het slachtoffer te kunnen bevrijden moesten de brandweerlieden eerst de plaat voorzichtig omhoog zien te krijgen. Dit gebeurde door middel van de gebruikelijke luchtkussentjes. Door middel van dergelijke kussentjes kan je vrijwel alle zware materialen optillen.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen was niet direct duidelijk dat het ging om twee incidenten, maar binnen enkele minuten was bij beide slachtoffers een hulpverlener ter plaatse. De brandweer sprak van een leerzame oefening. Binnenkort volgen overigens nog meer inzetoefeningen voor de brandweerlieden uit Middelburg-Zuid.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren