Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Bromfietser Breskens reed zonder licht'

Toegevoegd: 30-07-2016, 09.18 uur
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bromfietser die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding in Breskens reed mogelijk zonder verlichting. Dat zegt de politie.


Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Breskens, kwam omstreeks 22.30 uur in botsing met een personenauto. Dat gebeurde bij de kruising met de Weijkmanlaan. De gewonde vloog na de klap door de lucht kwam een kleine 10 meter van zijn brommer op de stoep terecht.

Volgens de politie hebben verschillende mensen het ongeluk zien gebeuren. Zij hebben verklaringen afgelegd. "Uit veel van die verklaringen bleek dat er vermoedelijk nog een brommer bij het ongeval betrokken was geweest. De bestuurder van die brommer is later ook als getuige gehoord door de politie", aldus een woordvoerder.

Uit de diverse verklaringen bleek bovendien dat beide brommers hard door de Dorpsstraat hadden gereden. De voorste brommer zou daarbij verlichting hebben gevoerd, de achterste brommer (degene die werd aangereden) niet. "Aan de voorste brommer werd door de automobilist voorrang verleend omdat hij van rechts kwam, de achterste, zo verklaart de bestuurder van de auto, heeft hij niet zien aankomen", aldus de politie.

Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij verdacht wordt van het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel als gevolg. De 21-jarige man had niet gedronken voordat hij in zijn auto stapte.

Zie ook:
Bromfietser ernstig gewond bij botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gitta (30-7-2016 om 14:05)
Hier snap je toch werkelijk niets van. De jongen heeft sowieso al twee overtredingen begaan. Te hard rijden door de dorpsstraat en geen licht voeren. En toch wordt de bestuurder van de auto verdacht voor het veroorzaken van een ongeval met letsel. Als er iemand schuldig is dan is het de jongen zelf. Hoogste tijd dat dit soort verkeersdeelnemers eens uitgezonderd worden van de bescherming van zwakke verkeersdeelnemers.
henkie (30-7-2016 om 13:57)
Triest.... voor alle partijen. De automobilist kon er zo te lezen niets aan doen. Als je zonder licht en te hard rijdt door een dorp, zou het eigenlijk zo moeten zijn dat in dit geval de automobilist vrijuit gaat. Hij kan er niks aan doen dat de ander willens en wetens de wet aan zijn laars lapt. Het lijkt mij dat de brommer voor alle schade moet opdraaien in dit geval, iedereen is jong geweest, zal harde les voor hem moeten zijn. Nogmaals iedereen veel sterkte.
Piet (30-7-2016 om 13:25)
Dat er proces-verbaal opgemaakt wordt is niet zo heel gek, dat word altijd gedaan vanwege het letsel. Dat heeft nog niets met een veroordeling of wat te maken.
Vlissinger (30-7-2016 om 13:07)
Of het licht brandde of niet kan simpel onderzocht worden. Verder maar een zaak aanspannen tegen Nederland-scheveregeltjes land :)
bram goeree (30-7-2016 om 12:24)
ik ben het met de anderen hier een ,maar opvoeren deden we vroeger toch ook alleen om dan zonder licht te rijden is behoorlijk stom en daar moet de automobilist niet voor opdraaien .om daar een bekeuring voor te geven vind ook ik belachelijk.maar zo is de wet tegenwoordig in dit land .zwakke weg gebruikers worden overmatig beschermd.ik hoop dat die bekeuring kwijt gescholden wordt en sterkte voor die jongen en zijn ouders
Heleen (30-7-2016 om 12:06)
Ik ben deze roekeloze rijders ook tegengekomen toen ik met m'n auto over het Molenwater reed. Ze doemden ineens voor m'n auto op. De onverlichte had ik niet eens gezien. Gelukkig ging alles net goed! Maar dan lees ik nu dat het een paar ogenblikken later wel mis ging. Niet zo verwonderlijk!
Cookie-instellingen beheren