Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Dode en gewonden grote brand zorgcentrum

Toegevoegd: 28-08-2016, 17.50 uur - Update: 29-08-2016, 00.04 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Bij een zeer grote brand in een zorgcentrum in Krabbendijke is één persoon om het leven gekomen. Vier anderen zijn gewond geraakt. Twee van hen zijn zwaargewond.
 
De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping bij zorgcentrum Ter Weel aan de Willem Kosterlaan. Het vuur werd rond 16.25 uur ontdekt via het automatische brandmeldsysteem van het complex. De brand was binnen korte tijd volledig uitslaand.


Eén persoon overleed ter plekke. Vier gewonden werden uit het gebouw gehaald. Zij zijn met ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn twee van hen zwaargewond geraakt. De vier zouden allemaal rook hebben ingeademd.

Uitgebreid videoverslag:


Het pand is geheel ontruimd. Bewoners worden opgevangen in het restaurant van Ter Weel. Eén appartement is geheel uitgebrand. Een aantal andere kamers is op dit moment onbewoonbaar. "Er wordt nu gekeken waar de bewoners vannacht kunnen worden ondergebracht", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Er zijn onder meer vijf blusvoertuigen en een ladderwagen opgeroepen. Er kwamen ook diverse ambulances ter plaatse. Een deel hiervan kwam uit Noord-Brabant. Verder werd de Rotterdamse traumahelikopter ingezet. 

Bekijk alle alarmeringen van deze brand op P2000Zeeland.nl.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inez (30-8-2016 om 03:28)
Reactie op Karin ,jij moet dicht bij het vuur gezeten hebben hoe anders kom je aan deze informatie!
kleine (29-8-2016 om 18:58)
beste Karin, Op een dorp als Krabbendijke word veels te veel gekletst! Je moet niet alles geloven. Niets is wat het lijkt!(misschien was het activiteitenbegeleiding of een vrijwilliger die buiten zat met de bewoners.....) Ik twijfel er geen moment aan de kundigheid van het personeel. In de zorg ben je continu bezig. Misschien was de verzorgende bezig om iemand van toilet te halen oid. Wanneer je zo iemand halsoverkop verlaat ontstaan er ook daar levensgevaarlijke situaties, ook al gaat de brandpieper ( let op gevaar, voor jezelf en voor anderen).
Peter (29-8-2016 om 17:12)
@Karin: let op wat je schrijft, de strekking van het verhaal raakt kant nog wal. Een brand kan zeer snel ontwikkelen, slechte communicatieapparatuur? Waar zijn de feiten? Alsjeblieft zeg, laat dit soort voorbarig commentaar achterwege!
karin (29-8-2016 om 12:02)
fam aan de overledene wens jullie heel veel sterkte met het verlies van juli dierbare. de brand was uitslaand toe een van een bewoner die er dicht bij woont die even aan personeel lied weten dat er rook en vlammen te zien waren en dan gaan kijken . als je buiten zit en met bewoners moet je melder bij je hebben dan hoor je toch een brandpieper afgaan en brand melders nu zijn er helaas 2 overleden door een slechte communicatie ik betreur dit voor een zorgcentrum met een slechte communicatie apparatuur. onbegrijpelijk.
Renata (29-8-2016 om 00:02)
Hoe erg is dit. Mijn medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.
Anna (28-8-2016 om 22:53)
Vreselijk! Gecondoleerd voor de familie, vrienden van de overledene. Sterkte en Beterschap voor de gewonden en hun familie ook veel sterkte voor het personeel en iedereen die betrokken is met de situatie.
Cookie-instellingen beheren