Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand zorgcentrum eist tweede leven

Toegevoegd: 29-08-2016, 07.46 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De grote brand in het zorgcentrum in Krabbendijke heeft een tweede leven geëist. Dat heeft burgemeester Piet Zoon van de gemeente Reimerswaal gezegd bij Omroep Zeeland radio.


Volgens Zoon is het slachtoffer een bewoner. Het gaat om één van de personen die gisteren naar het ziekenhuis werd gebracht. De bewoner is in de loop van de nacht overleden. Bij de brand zijn nog drie andere mensen gewond geraakt. Eén van hen is zwaargewond.

In totaal 37 personen moesten vannacht elders worden ondergebracht omdat zij niet terugkonden naar hun woningen. Een groot deel hiervan (22 personen) is ondergebracht binnen zorggroep Ter Weel zelf. Tien anderen zijn ondergebracht bij familie. Voor de overige zes bewoners is elders onderdak geregeld. Alle overige bewoners konden in de loop van de avond naar hun appartementen terugkeren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (29-8-2016 om 18:45)
Altijd triest als het gebeurt. Veel sterkte voor de nabestaanden. Gelukkig is het voor de andere bewoners goed afgelopen. Als zoiets s nachts gebeurt en er 1 of maximaal 2 slaaphulpen aanwezig zijn zoals normaal is het leed niet te overzien. Als het dan volledig in de hens gaat moet je in je eentje 30 man wakker maken uit bed tillen en naar buiten rijden. Je krijgt dan wel hulp van de politie en brandweer hopelijk als ze met veel komen maar er zijn dan altijd veel slachtoffers als er in de nacht maar 1 personeelslid aanwezig is.
Nina (29-8-2016 om 11:48)
Echt verschrikkelijk, heel veel sterkte aan alle betrokkenen
Cookie-instellingen beheren