Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Auto te water Westhavendijk Wilhelminadorp

Toegevoegd: 03-12-2016, 09.22 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij de Westhavendijk in Wilhelminadorp is zaterdagochtend een personenauto te water geraakt.


Het voertuig belandde rond 07.45 uur in het water van het kanaal richting het Goese Sas. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland meldde de eigenaar dat de auto van de handrem was geschoten en hierdoor in het water was gereden.

De brandweer werd opgeroepen om de assisteren bij de berging. Het voertuig was immers volledig onder water verdwenen. Een brandweerduiker heeft een sleepkabel aan de auto bevestigd waarna bergingsbedrijf De Moor het voertuig heeft getakeld.

Vanwege het ongeluk was het vaarwater enige tijd gestremd. Ook een deel van de Westhavendijk was enige tijd volledig afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (5-12-2016 om 07:11)
Als je handrem niet voldoende aantrekt gaat hij onherroepelijk rijden maar gebruik tevens je versnelling in de laagste stand dan kan zoiets voorkomen worden.
Rick (4-12-2016 om 20:14)
t Is wat: evenredig??, evenwijdig zul je bedoelen!
t Is wat (3-12-2016 om 20:55)
Raar verhaal ja. Als hij de auto normaal evenredig met het kanaal had geparkeerd, had dat niet kunnen gebeuren... hij heeft hem dus schijnbaar dwars op dat wegje/paadje gezet...?
Jan (3-12-2016 om 20:28)
zie toch wel een hellende weg zo op de laatste foto, als de auto voor een der huizen geparkeerd stond zou hij best wat vaart kunnen maken, rechts beetje de berm raken en dan is hij zo de plomp in, verder waarom en zo meer, ben er niet bij geweest:)
Toon (3-12-2016 om 17:49)
Allemaal mee eens, maar zo'n weg met best redelijk veel verkeer...wanneer komt er daar nu eindelijk eens vangrail tussen weg en water? Er kunnenzich ook andere omstandigheden voordoen dat je door toedoen van anderen of gladheid met je auto te water raakt. Met alle gevolgen van dien. Weegt het leven van een mens op tegen investeringen op veiligheid gebied???? In mijn ogen niet dus.
Zeeuwse showride (3-12-2016 om 15:53)
@Kees. Hallo handige harry... We noemen t allemaal wel een handrem maar eigenlijk is het een PARKEERrem. Deze is gemaakt om te voorkomen dat een auto wegrolt als je deze parkeert, ook (of juist) op een helling!!
Cookie-instellingen beheren