Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester geschokt over belagen hulpverleners

Toegevoegd: 01-01-2017, 20.26 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen is geschokt dat hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Vlissingen zijn belaagd. Dat is te lezen in een verklaring op de website van de gemeente.


“Hulpverleners moeten ten alle tijden hun werk ongestoord en veilig kunnen doen. Handen af van onze hulpverleners”, aldus Van den Tillaar. Volgens de gemeente betreurt de burgemeester het zeer dat de bewoners overlast ervoeren en schade hebben geleden.

Eerder vandaag spraken de politie en het Openbaar Ministerie al hun ongenoegen uit over het gedrag van relschoppers. Zij gaven aan dat voor volgende jaarwisseling uiteraard goed zal worden gekeken naar het eventueel vergroten van de capaciteit in Vlissingen, maar dat volgend jaar niet per definitie een heel peleton ME in de Bloemenbuurt staat. "Het gaat immers om één incident. Eerdere jaren liep het hier niet zo uit de hand", aldus het Openbaar Ministerie eerder vandaag.

Districtsvoorzitter Harald Bergmann zei zondagmiddag: "We maken voor elke jaarwisseling altijd eerst een uitgebreide analyse. Door gesprekken te voeren en informatie te delen proberen we altijd een zo goed mogelijk beeld te krijgen van waar politiecapaciteit nodig zou kunnen zijn. Helaas was er nu geen enkele indicatie dat er in Vlissingen ongeregeldheden zouden ontstaan."

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (2-1-2017 om 06:53)
Wie heeft zulke streken nu uitgehaald om zulke mensen te belagen wie wil er nog politie of ziekenauto besturen als je overkomt zoals nu gebeurt is in Vlissingen er zijn toch geen woorden voor de hoogste straf is nog te laag voor zulke mensen die dat op der geweten hebben
Bianca (2-1-2017 om 02:13)
wel erg jammer was vroeger een leuke plek tegenwoordig vol criminaliteit, ik heb niks tegen buitelandse mensen maar ik zie er geen nederlander tussen zitten het spijt me dat ik het zeg
Will (2-1-2017 om 01:23)
Volgend jaar alleen vuurwerk op het badstrand en de Nolle Burgemeester laat nu zien datje ballen heb, al je voorgaande burgermeester hadden het niet.
anti rotzooi (1-1-2017 om 22:36)
vanaf 2018 geen vuurwerk meer!!!! let maar op!!
Waldorf (1-1-2017 om 22:16)
De gebruikelijke slappe hap reactie uit de CDA/VVD/D66/PvdA/Groenlinks-hoek. Trap er niet in beste mensen.
Mark (1-1-2017 om 22:15)
En Hoe gaat het met de Multi Culti samenleving ?
Cookie-instellingen beheren