Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 43 km

Relschoppers vernielden bewakingcamera's

Toegevoegd: 02-01-2017, 15.40 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De groep jongeren die tijdens de jaarwisseling in Vlissingen voor problemen zorgde heeft eerst bewakingscamera's vernield. Daardoor is herkenning lastig. Dat heeft de politie vanmiddag naar buiten gebracht.


In de bloemenbuurt werden verschillende vernielingen gepleegd en ook werden auto's in brand gestoken. Een groep van zo'n 25 personen bekogelde bovendien de brandweer en de politie met stenen en vuurwerk. Nadat de Mobiele Eenheid was ingezet werd het weer rustig in de wijk. Gisteren legde de politie uit dat het lang duurde voordat er genoeg politie op de been was vanwege een grote gaslekkage in Nieuw- en Sint Joosland.

Het onderzoek naar de daders is inmiddels gestart. Herkenning is echter nog niet zo eenvoudig, zo vertelt de politie. “Voor de ongeregeldheden werden bewakingscamera’s vernield. Ook hadden de jongemannen zich met gezichtsbescherming onherkenbaar gemaakt. Deze factoren bemoeilijken het rechercheonderzoek. De politie hoopt daarom dat mensen daarom extra gemotiveerd zijn om mee te helpen deze zaak op te lossen.”

Volgens de politie zijn tot nu toe zeker tien aangiftes binnengekomen. "Deze gaan onder andere over vernieling, brandstichting en poging tot zware mishandeling", aldus de politie, die nog steeds is op zoek naar beeldmateriaal van de ongeregeldheden. Tips zijn welkom via 0900-8844, Whatsapp (06-12207006) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Beeldmateriaal kan ingestuurd worden via een speciaal tipformulier.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.


Studenten doen onderzoek naar het gebruik van HVZeeland.
Wilt u helpen door deze enquête in te vullen? Bedankt! Klik hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (3-1-2017 om 08:26)
Etnisch profileren; Als de politie weet wie erbij betrokken waren maar geen aanhoudingen verricht, dan weet je dat het Marokkanen zijn.
Kiester (3-1-2017 om 06:48)
Blijkbaar vond den Haag, voornamelijk VVD kabinet rutte, dat onze maatschappij zo vredelievend en vriendelijk is dat ze de politie wel weg konden bezuinigen. Natuurlijk komen zijzelf niet in buurten zoals de bloemenbuurt met oud en nieuw. Nooit eigenlijk. Het onderstreept alleen maar de vervreemding en verstoting van de politiek t.o.v. de burger. Die moet alleen maar belasting betalen, hun veiligheid is van geen enkel belang meer.
P van D (3-1-2017 om 00:07)
Ja sorry foutje het is wijkagente, zij is bang voor de marrokaanse relschoppers.. Ik niet !! Ik werd x aangehouden zonder gordel en er reed een scooter door rood licht met 3 mokro-jongens op 1 scooter over de verkeerde weghelft en wat zegt ze ? Sorry ik ben nu met jou bezig, dat is de Politie in Vlissingen
zeeuw (2-1-2017 om 22:12)
Vlissingen verloederd met dat gajes hard aanpakken
Kees (2-1-2017 om 21:26)
@pvand, als je weet wie het zijn doe dan aangifte tegen dit tuig.
Alex De Jong (2-1-2017 om 18:29)
@P vam D Klopt helemaal hier in Renesse ook groep aangewezen die vernielingen pleegde werd niks mee gedaan, ze zeiden zelfs ga nu maar naar huis anders escaleer je de boel anders nemen we je mee. Politie wil respect nou respect moet je verdienen en dan krijg je respect. Maar momenteel lopen er rond die gewoon te bang zijn in te grijpen. En geen zin hebben om in te grijpen.
Cookie-instellingen beheren