A58 dicht na ongeluk in Vlaketunnel

Toegevoegd: 11-01-2017, 12.22 uur - Update: 11-01-2017, 16.13 uur

Door: Roland de Jong

KAPELLE - In de Vlaketunnel bij Kapelle is vanochtend een ongeluk gebeurd. De A58 is inmiddels weer vrij maar nog er is nog steeds sprake van oponthoud.

Op de rijbaan richting Bergen op Zoom kwamen rond 11.45 uur in de tunnel meerdere voertuigen met elkaar in botsing. Volgens de politie ging het mis toen een automobilist met aanhangwagen de tunnel inreed. De politie: "Op het moment dat deze naar beneden reed raakte hij de macht over het stuur kwijt en hierdoor kantelde de aanhangwagen. Deze was geladen met een tractor."

Een achterop komende vrachtwagenchauffeur moest uitwijken naar rechts en raakte hierdoor een ander voertuig. Hierop botsten twee andere voertuigen tegen de eerste auto aan. Ambulancepersoneel heeft alle betrokken nagezien maar niemand bleek gewond te zijn geraakt. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen.

De tunnel raakte richting Brabant volledig gestremd. Er ontstond voor de ingang van de tunnel een flinke file. Ook ter hoogte van de afslag Kapelle/'s-Gravenpolder stond het enige tijd volledig vast. Deze moest worden afgesloten nadat een vrachtwagen tegen een auto van Rijkswaterstaat was gereden (foto's 1 en 2). Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

Kort voor 14.00 uur kon de A58 volgens de politie weer worden vrijgegeven.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse showride (11-1-2017 om 17:06)
@Jan, hebben we een grote waffel? Kom dat ff in m'n face doen!!! Het verkeer stond heus niet in 1 klap stil voor hem, als hij vooruit had gekeken had er geen aanrijding plaats hoeven te vinden.
jan (11-1-2017 om 16:30)
wat een stom commentaar. die vrachtwagen moest uitwijken en kon waarschijnlijk door ze gewicht niet op tijd stoppen. goed gedaan zeg ik geen gewonden alleen materiele schade .( fak off showride )
Zeeuwse showride (11-1-2017 om 15:09)
Hoe krijgt zo'n #@##$#' het voor elkaar om op een pijlwagen te klappen? Stobd die er soms opeens vanuit het niets?? Vrachtwagenchauffeurs die dit voor elkaar krijgen zijn hun rijbewijs niet waard
Makkie (11-1-2017 om 14:40)
Een aanrijding kan gebeuren maar een vrachtwagenchauffeur (is waarschijnlijk een beroepschauffeur) die op een pijlwagen van RWS rijdt... Ongehoord, poging tot doodslag. In ieder geval nooit meer rijden (oke, een fiets mag dan nog)
Jac. (11-1-2017 om 12:56)
Heb zojuist bij Kapelle ook een kwartier vastgestaan. Een vrachtwagen was op een pijlwagen van Rijkswaterstaat geklapt. Daarom was het bij de afrit Kapelle ook even helemaal dicht.
Vlissinger (11-1-2017 om 12:53)
leer toch eens rijden man! waarom gaat het daar altijd fout? het is gewoon een snelweg met dak er boven. en dan ineens rijdt men op elkaar in? rijbewijs inleveren en voortaan fietsen!