Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoogwerker Vlaketunnel onvoldoende geborgd

Toegevoegd: 12-01-2017, 13.45 uur - Update: 12-01-2017, 14.24 uur
Vanwege het ongeluk werd de tunnel lange tijd afgesloten.
Vanwege het ongeluk werd de tunnel lange tijd afgesloten.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De chauffeur die vanochtend in de Vlaketunnel een hoogwerker verloor heeft van de politie een proces-verbaal gekregen. De hoogwerker was vermoedelijk onvoldoende geborgd.​


De man, 32-jarige man uit de gemeente Borsele, reed rond 07.00 uur richting Vlissingen toen het vlakbij de ingang van de Vlaketunnel al misging. De man had achter zijn vrachtauto een aanhangwagen met daarop een hoogwerker. De hoogwerker viel van de aanhanger en de combinatie ging slingeren. Hierdoor raakte de vangrail beschadigd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. "Vermoedelijk was de hoogwerker onvoldoende geborgd, waardoor deze tijdens het rijden los is geraakt", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
polleke (12-1-2017 om 17:12)
Dit is in mijn belevingswereld poging doodslag. Je zal er achter rijden en vol op die hoogwerker inrijden. Even vlug, vlug en de veiligheidsvoorschriften lappen we dan even aan onze laars.
peter de quaak (12-1-2017 om 17:05)
Ik weet helaas zeer goed waar ik over schrijf. Dit wordt afgedaan met max 600 Euro boete. Geen rijontzegging voor die chauffeur. Iedere Chauffeur met een beetje ervaring weet dit en weet wat de gevolgen zijn. De schade aan de weg en opruimen is voor de verzekering. Kortom een bananenrepubliek. Voor iedere scheet een bekeuring uitdelen jazeker 1km is al 24 Euro en dat is zonder 9 Euro administratie kosten. Maar die 600 Euro staat hier in schril contrast t.o.v. die 24 Euro en de schade die mensen in de file hadden. En als het nu overmacht was, maar zelfs dat was het niet. Gemakzucht was het probleem. Dus maak van die 600 Euro 2000 Euro en de volgende keer zet hij wel zijn zaakjes vast.
grensarbeider (12-1-2017 om 16:07)
@peter de quaak: hoezo bananenrepubliek? En wat heeft uw snelheidsovertreding op weg naar Tokio hiermee te maken? Er staat in het hele stuk geen bedrag van het "procesverbaaltje" vermeld, dus u weet niet of het met een kleinigheid is afgerond.
Henk (12-1-2017 om 15:48)
Peter, als je niet precies weet waarover je praat, praat dan niet ! Ten eerste krijg je voor 1 km te snel rijden geen proces-verbaal en verder is het opmaken van een proces-verbaal niet gelijk aan het afdoen van een gebeurtenis. Een proces-verbaal is niet meer en ook niet minder dan het opmaken van een ambtsedig relaas, wat kan dienen voor allerlei zaken, zoals een strafrechtelijke vervolging of een civiele procedure. En met name dat laatste kan behoorlijk in de papieren lopen.
M (12-1-2017 om 15:46)
Uit ervaring weten we dat er achteraf nog allerlei gemaakte kosten moeten worden vergoed. Dat is iets wat niet binnen een paar uur bekend is. Dus misschien is uw (voor)oordeel wat te snel gemaakt. Sterkte voor chauffeur en andere weggebruikers die vast flink zijn geschrokken!
peter de quaak (12-1-2017 om 14:26)
Joh dat wisten we nog niet. Proces verbaaltje schrijven en afgerond. Hallo wat voor bananenrepubliek leven wij? Weet de politie wel wat dit gekost heeft. Hoeveel mensen hebben moeten wachten, omrijden, te laat kwamen, afspraak af moesten zeggen, examens miste etc. Sorry hoor. Als ik 1km/h te snel rij komt er een prent van hier tot Tokio binnen en dit wordt maar even snel afgedaan met een Proces verbaal?
Cookie-instellingen beheren