Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Bejaarde man spoorloos na ongeval Waarde

Toegevoegd: 15-01-2017, 12.55 uur - Update: 15-01-2017, 13.18 uur
Door: Roland de Jong

WAARDE - Hulpverleners hebben vanochtend in Waarde gezocht naar de bejaarde eigenaar van een personenauto die op zijn kop in een sloot werd gevonden. De man kon ook daarna niet direct worden getraceerd maar is later alsnog thuis aangetroffen.


Een mountainbiker zag het voertuig rond 10.20 uur liggen langs het Zusterzand. De 88-jarige automobilist uit Waarde bleek vanuit de Zimmermanweg richting Waarde te zijn gereden en onderweg de macht over het stuur te zijn kwijtgeraakt. Ter plekke was duidelijk te zien hoe de auto eerst in de linker berm tegen een hekwerk was gereden en vervolgens via de weg en de rechter berm in de sloot was beland.

Omdat niet duidelijk was er zich nog iemand in de auto bevond werden meerdere ambulanceteams, brandweerwagens en een traumahelikopter opgeroepen. Toen de brandweer arriveerde bleek al snel dat er niemand in de auto zat. Hierna is het voertuig nog opgetild om te controleren of er ook niemand onder lag. Dat bleek niet het geval te zijn.

Ook in de omgeving werd niemand aangetroffen. De politie ging vervolgens naar het adres van de eigenaar van de auto maar hier werd niet opengedaan. Opgespoorde kennissen wisten ook niet waar hij was en daarom werd een verzoek gedaan om de mobiele telefoon van de man uit te peilen. Voordat dit in gang gezet kon worden bleek de man toch thuis te zijn en zelf in bed te zijn gekropen.

Volgens de politie had de man verschillende verwondingen opgelopen en reed de man rond 01.00 uur vannacht al in de sloot. “Hij is zelf naar huis gelopen en is, toen we hem rond 12.15 uur éénmaal hadden aangetroffen, nagezien door de ambulancedienst. De man voelde koud aan en droeg nog natte kleding. Hij is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht", aldus de politie.

De auto is door bergingsbedrijf Van Hoek getakeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaapverkeer (16-1-2017 om 00:00)
Droevig einde van zijn carrière als automobilist. Gelukkig zonder anderen te beschadigen. Nu hopen dat hij goed verzorgd wordt. Dankzij de nieuwe wetgeving en slechtere zorg gaan we dit straks veel vaker zien
100%ZEEUW (15-1-2017 om 19:53)
nu dan door politie rijbewijs ongeldig verklaard? dit kan toch zo niet heeft deze man geen hulp oid?
Waardenaar (15-1-2017 om 18:40)
Geloof me kees, dat is maar goed ook als hij door de straat reed moest je soms opzij springen omdat hij je gewoon niet zag. Het is een wonder dat er niet eerder iets gebeurt is. Regelmatig zette buurtbewonera vraagtekens bij zijn rijvaardigheid. Nou ja gellukkig is hij er redelijk vanaf gekomen al hoop ik nu wel dat deze man de zorg en ondersteuning krijgt die hij hoort te krijgen.
Kees (15-1-2017 om 16:59)
Gelukkig heeft die man het er vrij goed afgebracht en heeft veilig zijn huis terug gevonden. Al is hij zijn auto nu kwijt.
Cookie-instellingen beheren