Ambulance zwaarbeschadigd bij botsing

Toegevoegd: 21-04-2017, 15.41 uur

Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Een ambulance is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing met een personenauto. De aanrijding vond plaats in het Zeeuws-Vlaamse Sint-Jansteen. Niemand raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de kruising van de Burgemeester Ijsebaertstraat met de Oude Drijdijck. De bestuurder van de ambulance reed over de Oude Drijdijck richting de sportvelden. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een 66-jarige automobilist uit Hulst. Deze naderde over de Prins Hendrikstraat en had voorrang moeten krijgen van de ambulance.

Volgens de politie werd de ambulance op het moment van de botsing namelijk niet voor onmiddelijke hulpverlening ingezet. "Tegen de bestuurder van de ambulance wordt proces-verbaal opgemaakt", zo zegt de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
boy (23-4-2017 om 10:11)
ik pleit ervoor dat die mensen vrijgesteld worden door vrouwe justitia!!
lekker dan (22-4-2017 om 17:18)
Lekker dan, heb je al zoveel levens gered, krijg je nog een proces verbaal aan je broek. Alsof dat bij ieder verkeersmisser gebeurt. Jammer dat sommige mensen reageren alsof de ambulancechauffeur hartstikke roekeloos is geweest. Gelukkig geen gewonden! Sterkte ermee chauffeur!!
piet (22-4-2017 om 16:29)
een ongeluk zit in een klein hoekje, iedereen maakt weleens een fout in het verkeer. iedereen die er commentaar op heeft, maken zelf nooit geen fouten? Gelukkig niemand gewond
Fleur (22-4-2017 om 11:55)
Tja iedereen maakt wel eens een fout. Jammer dat de bestuurder uit Hulst niet heeft gekeken of hij wel voorrang krijgt, een ambulance over het hoofd zien in een 30 km zone is toch wel erg onoplettend rijgedrag.
Jan Kortenaam (22-4-2017 om 00:29)
Jammer dat dit weer in de media moet verschijnen, wat ik begrijp was de ambulance niet ingezet voor een onmiddellijke hulpverlening, en is de ambulance volgens mij gewoon een verkeersdeelnemer. Als ik de foto bekijk op de PZC vraag ik me af of deze schade is veroorzaakt met 30 km/uur? Maar ik mag ervan uit gaan dat de ambulances van tegenwoordig uitgerust zijn met apparatuur waarmee dit is te controleren. Als blijkt dat de snelheid hoger was mag de bestuurder roekeloos rijgedrag worden aangerekend zeker als het een beroeps chauffeur betreft. Een geluk bij een een ongeluk is dat er niemand gewond is geraakt.
terneuzen (21-4-2017 om 17:26)
Hallo iedereen, Ik deel het bericht van Eddy, iedereen maakt wel eens een foutje , en inderdaad als je hem zelf nodig hebt ben je blij dat hij er is. Ik hoop voor de bestuurder dat hij verder niet belachelijk wordt gemaakt het is ook maar een gewoon mens.