Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Redders KNRM Veere krijgen info over duikongevallen

Toegevoegd: 09-08-2006, 19.18 uur
Door: KNRM Veere [HVZeeland.nl]

VEERE - De Zeeuwse wateren worden veelvuldig gebruikt door sportduikers uit binnen- en buitenland. Met name de Oosterschelde is een zeer geliefde duiklokatie.

Nu het Veerse Meer door de waterdoorlaat Katseheule in open verbinding met de Oosterschelde is gebracht is de waterkwaliteit enorm toegenomen en wordt nu ook op het Veerse Meer steeds vaker gedoken. Met de toename van deze duikactiviteiten neemt ook de kans op ongevallen toe.

Om goed op eventuele duikongevallen voorbereid te zijn en adequaat hulp te kunnen verlenen werd afgelopen maandag door de bemanning van het reddingstation Veere een instructie en oefening in duikongevallen gehouden.

Sportduiker Albert van Es uit Vlissingen was op het reddingstation aanwezig om een korte instructie te geven. Zo werd ingegaan op de verschillende duikongevallen en de wijze waarop de bemanning van de reddingboot slachtoffers het beste kunnen behandelen.

Ook werd uitgebreid bij de duikapparatuur stil gestaan en leerden de Veerse redders hoe een duiker snel en veilig uit het water gehaald kan worden. Na het theoretische deel werd vervolgens in de praktijk geoefend hoe een duikslachtoffer te benaderen en uit het water te halen.

Alle handelingen werden meerdere keren herhaald zodat iedereen voldoende aanbod kwam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren