Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Duikers in problemen Brouwershaven

Toegevoegd: 24-09-2017, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Bij Brouwershaven zijn zondag aan het einde van de middag twee duikers in problemen gekomen.


De twee waren rond 17.15 uur aan het duiken bij duiklocatie Nieuwe Kerkweg in Den Osse. De twee waren volgens een politiewoordvoerder op diepte toen één van de twee in paniek raakte en te snel naar boven ging. De buddyduiker voelde zich ook niet goed en er kwamen twee ambulanceteams en een traumateam ter plaatse om zich over de duikers te ontfermen.

Nadat de duikers ter plekke uitgebreid in ambulances waren behandeld werd besloten om ze toch niet naar een ziekenhuis te vervoeren. Rond 18.35 uur kon de traumahelikopter weer terugkeren naar de basis in Amsterdam, een kleine tien minuten later waren ook de ambulanceteams en de aanwezige politie-eenheid vertrokken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Serge (28-9-2017 om 01:04)
Bij dit incident was de hulpverlening perfect. Het betrof een duiker die op 30m diepte in de problemen kwam en buiten westen raakte. Twee andere duikers hebben gezorgd dat hij terug aan de kant kwam, waarbij een snelle gecontroleerde noodopstijging gemaakt is. Uit voorzorg is een 2e ambulance opgeroepen en vanwege DCS risico ook de Lifeliner. De zorg ter plaatse is verleend in continu overleg met het hyperbare centrum van het AMC, uiteindelijk was recompressie gelukkig niet nodig.
Jan (27-9-2017 om 22:17)
@lucas… KNRM heeft mensen genoeg om iemand over de dijk te brengen. Ook hebben zijn verlichting en hulpmiddelen genoeg om iemand uit het water halen. Brandweer heeft geen kennis in huis om duikers op te sporen. Brandweerduikers mogen niet dieper dan 15 meter en niet duiken in de stroming. Aan een lijn van 75 meter ga jij zeker niemand vinden. Zeker niet met de geringe luchtvoorraad waar zij mee duiken. Denk eerst eens na voor je wat schrijft. Jij als brandweerduiker zou beter moeten weten dat brandweer inzet zinloos is bij duikongevallen.
Lucas (27-9-2017 om 12:53)
@Jan Als je geen verstand van hulpverlening hebt kun je beter niets zeggen. De brandweer kan mankracht leveren om een slachtoffer over de dijk te helpen of om actief een vermiste duiker op te sporen, bij nacht verlichting te voorzien enz... een brandweerduiker...
Jan (25-9-2017 om 16:53)
@Ik .. als je geen verstand hebt van duiken kan je beter niets zeggen. Brandweer kan bij duikongevallen geen enkel meerwaarde leveren aan hulpverlening. Voor deze incidenten hebt je de SAR/ KNRM en ambulance diensten nodig.
Ik (24-9-2017 om 23:57)
Makkelijk hè Jan, achteraf praten. Veel simpeler dan moeilijke beslissingen nemen.
Jan (24-9-2017 om 22:11)
Eindelijk gepaste inzet van hulpverlening bij dit incident. Voor je het weet rukt het hele brandweer leger uit, om vervolgens toe te staan kijken.
Cookie-instellingen beheren