Weerbericht:
Geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Zondag later zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer stand-by vanwege sneeuwval

Toegevoegd: 11-12-2017, 17.08 uur
Brandweer stand-by vanwege sneeuwval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege de aanhoudende winterse neerslag zitten op diverse Zeeuwse brandweerposten brandweerlieden paraat.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland levert de sneeuwval van de laatate uren overlast op in het verkeer en is het daarom voor de brandweer een uitdaging om snel en veilig bij een incident te komen. “We hebben om deze reden besloten om brandweereenheden paraat te stellen op een aantal strategische locaties in Zeeland. Hierdoor kunnen we sneller en gegarandeerd reageren op een oproep”, aldus een woordvoerder.

De kazernes waar men stand-by zit zijn die in Goes (Oranjeweg), Hoek, Hulst, Middelburg (Stromenweg), Oostburg en Terneuzen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (12-12-2017 om 18:39)
grappig al de reakties hier, denkt er dan niemand na, men is niet alleen aanwezig maar ook aan het werk, sneeuwkettingen leggen bv zodat de brandweerauto meer grip heeft in de sneeuw. bedenk ook eens dat brandweermensen ook gewoon een gezin hebben en dus thuis zijn tot hun pieper gaat dan springen ze in hun eigen personen auto en gaan naar de kazerne die ze binnen een paar minuten bereikt moeten hebben, laat ze dan maar op de kazerne zitten, daar zitten ze beter dan dat ze zelf betrokken raken bij een ongeval op weg naar de kazerne om anderen te gaan helpen
Franky (11-12-2017 om 22:00)
Nou Kees, Ik hoop dat er een sneeuw barricade voor je deur staat. Dan heb je tenminste een goed excuus om thuus te blieven.
Anoniem (11-12-2017 om 20:56)
@Popeye : Eens kijken of je het nog zo grappig vind als je huis in brand staat !
Popeye (11-12-2017 om 19:09)
Paraat zitten. Klinkt wel grappig :-)
Carel (11-12-2017 om 19:00)
Slecht weer bestaat ook niet; wel slechte voorbereiding. Deze actie getuigt van goede voorbereiding. Nu maar hopen dat het allemaal niet nodig is.
Kees (11-12-2017 om 18:57)
Ja die kunnen wel 48 uur standby zijn wegens code rood. Ondanks de waarschuwing van de weginspecteurs gaan er toch veel mensen naar hun werk. Ik ook maar dat was maar 7 Km en heb geen gladheid gevoeld. Als ik in de Randstad zou werken was ik zeker thuis gebleven. Ga me leven niet op het spel zetten. Ik hoop dat er veel domme mensen gestrand zijn daar voor een uur of 3
Cookie-instellingen beheren