Weerbericht:
Vannacht dichte mist, overdag zonnig en in het zuidoosten zomers warm.
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste buitenbrandjes Oudejaarsdag

Toegevoegd: 31-12-2017, 15.05 uur - Update: 01-01-2018, 06.07 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eerste meldingen van buitenbranden op oudejaarsdag zijn een feit. Inmiddels is de brandweer al verschillende keren opgeroepen.
 
De eerste melding kwam rond 10.45 uur binnen vanuit de Vlissingse Vredenhoflaan. De vrijwilligers van de post Olympiaweg werden opgeroepen om te blussen maar dat bleek toch niet nodig te zijn. De brandweer was dan ook snel weer terug op de kazerne.


Later waren er nog buitenbrandjes in Meliskerke, Arnemuiden en Hoek. In Meliskerke waren rond 13.55 uur op het Molenwegje autobanden in brand gestoken. Ook bij de Koningin Julianalaan in Arnemuiden was dat het geval. Hier werd de brandweer rond 14.25 uur ingezet. De brand in Hoek woedde bij de Langestraat en werd rond 14.50 uur gemeld.

Tijdens de vorige jaarwisseling kreeg de Zeeuwse brandweer 76 meldingen te verwerken. Dat waren er fors minder dan tijdens de overgang van 2015 naar 2016. Toen moest 122 keer worden uitgerukt. Het aantal incidenten dat de politie registreerde lag afgelopen jaarwisseling ook lager: van circa vier- naar circa driehonderd.

Deze jaarwisseling zal de Vlissingse bloemenbuurt nauwlettend in de gaten worden gehouden. Tijdens de overgang van 2016 naar 2017 werd daar nog voor middernacht al een brandweerwagen bekogeld. Diverse auto's werden vernield en in brand gestoken. Ook werden ruiten ingegooid en werd bij woningen vuurwerk naar binnen gegooid. Ook twee politievoertuigen sneuvelden. In totaal kwamen er meer dan twintig aangiftes binnen.

Voor de politie en het Openbaar Ministerie (OM) kwamen de ongeregeldheden als een totale verrassing. Mede doordat de zeker 25 raddraaiers zich snel wisten te verplaatsen via brandgangen en omdat niet duidelijk wie ook daadwerkelijk strafbare feiten had begaan kon de politie ter plekke niemand aanhouden. Later werden nog wel verschillende personen opgepakt. Twee van hen zouden volgens het OM ook daadwerkelijk met de nieuwjaarsrellen te maken hebben gehad.

Om herhaling te voorkomen is de afgelopen tijd overlegd gevoerd tussen onder meer de politie, woningcorporatie L'Escaut en de gemeente. Inmiddels zijn er allerlei zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen, uiteraard met als doel een veilig en rustig verloop van de jaarwisseling.

Up-to-date
Uiteraard houden wij u ook in de laatste dagen van 2017 op de hoogte van de calamiteiten in Zeeland. Rond de jaarwisseling zullen wij ook continu berichtgeving verzorgen via onze website. Bij grote incidenten houden wij u, net als in de rest van het jaar, ook up-to-date via Twitter.

Overzicht brandweermeldingen:


Nu online: Ons videojaaroverzicht 2017. Bekijk hem hier!

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (31-12-2017 om 20:56)
Moeten die lui hun frustraties van het hele jaar kwijt? Bah!!!