Vuurwerkshow in elkaar geknutseld, EOD ingezet

Toegevoegd: 01-01-2018, 16.19 uur

De installatie is door de EOD ontmanteld.
De installatie is door de EOD ontmanteld.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie heeft vannacht in Westdorpe kunnen voorkomen dat iemand de vuurwerkshow heeft afgestoken die hij zelf in elkaar had geknutseld.

"Bij de Lindenlaan zagen we een hele vuurwerkinstallatie staan. Het geheel zag er behoorlijk professioneel uit, maar er was overduidelijk geen sprake van consumentenvuurwerk en daarom dus verboden. Het vuurwerk was onder meer afkomstig uit Tsjechië en Polen", aldus de politie.

De installatie is door de eigenaar 'veilig' gemaakt door de ontstekingskastjes te verwijderen en de aangelegde bedrading weg te knippen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de installatie ontmanteld. Inmiddels is het vuurwerk op een springplaats gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adjudant Peters. (4-1-2018 om 19:24)
Daar zal de EOD blij mee zijn geweest, op oudjaarsavond vanuit Muiden naar Zeeuws Vlaanderen. Gewoon in een emmer water gooien voortaan oom agent, of niet weggaan voordat het is afgestoken. Wat een paniek om niks, wat en wat een geldverspilling. Iedere keer dat gezeur over de kracht van een handgranaat, heb je weleens een handgranaat laten ontploffen in je straat, weet je wat er dan gebeurd?
@ happy new year. (3-1-2018 om 12:59)
Ooooh sorry.. Explosieven-verkenner.... Cobras of nitraten hebben tegenwoordig de kracht van een handgranaat, niet de scherfwerking maar wel de kracht.... Sukkel
Axelaar (3-1-2018 om 08:59)
Jammer Sterkte aan de gene die er mee is gepakt (Volgende keer beter)
helena (2-1-2018 om 11:50)
je moet er niet aan denken als dat was afgegaan zit precies naast het verzorgingshuis t Verlaet. hier in Westdorpe in een vuurwerk vrije zone ook ingesteld.
Joeri (2-1-2018 om 01:34)
Ongelooflijk. Als je naar het gepruts op de foto kijkt ontploft het al bijna. Dit soort dwazen moeten ze hard aanpakken want ze zijn levensgevaarlijk en er hadden ook hier doden en zwaar gewonden kunnen vallen.
Happy new year (1-1-2018 om 20:26)
Wat een grap zeg hiervoor de eod inschakelen. Net zoals ze een compleet politiebureau hebben laten ontruimen voor wat nitraten die waren doorgelont. De politie zet zich zelf zo meer en meer voor schut. Nog even en er worden complete wijken ontruimd voor een knetterbal