Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Granaat onschadelijk gemaakt op strand Ritthem

Toegevoegd: 27-03-2024, 14.42 uur
De granaat werd onschadelijk gemaakt in Ritthem.
De granaat werd onschadelijk gemaakt in Ritthem.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op het strand bij Ritthem is woensdagmiddag onder gecontroleerde omstandigheden een granaat tot ontploffing gebracht die eerder was aangetroffen in Arnemuiden.


De granaat, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, was volgens de politie aangetroffen in de buurt van de Sloedam. "De granaat was behoorlijk aangetast en de ontsteker aan de bovenzijde lag bloot waardoor de granaat onstabiel was", aldus de Middelburgse wijkagenten op social media.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie heeft de granaat opgehaald en overgebracht naar het strand bij Ritthem. Hier is de granaat gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Bij de ruiming, die voor zover bekend zonder problemen verliep, was ook de politie aanwezig.

Rond de Sloedam vonden in de Tweede Wereldoorlog hevige gevechten plaats. Het was immers de enige toegangsweg over land tot Walcheren. Tussen 31 oktober en 2 november 1944 vond de 'Slag om de Sloedam' plaats waarbij Canada en het Verenigd Koninkrijk het opnamen tegen de Duitse bezetters.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren