Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

EOD maakt zeemijn onschadelijk voor Walcherse kust

Toegevoegd: 23-11-2023, 17.50 uur
De zeemijn bevond zich voor de Walcherse kust.
De zeemijn bevond zich voor de Walcherse kust.
© Foto: EOD
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De maritieme compagnie van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft eerder deze week voor de Walcherse kust een zeemijn onschadelijk gemaakt. Dat meldt Defensie.


De EOD meldt dat de zogenoemde GC-mijn door een visser was aangetroffen in de Geul van de Walvischstaart. De maritieme EOD-compagnie en de mijnenjager Zr.Ms Zierikzee hebben de mijn woensdag onschadelijk gemaakt.

Naast de maritieme compagnie beschikt de EOD ook over de grondgebonden compagnie. Teams uit beide compagnieën ruimen alle soorten conventionele (traditionele) explosieven in Nederland en missiegebieden. De maritieme compagnie werkt nauw samen met de Defensie Duikgroep van de Koninklijke Marine in Den Helder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezer (23-11-2023 om 19:36)
Jammer dat ik dit niet wist.... Had het maar wat graag, willen zien
Cookie-instellingen beheren