Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duitse invloedsmijn ontmanteld op zee

Toegevoegd: 10-05-2024, 19.21 uur
Het explosief is op het open water tot ontploffen gebracht.
Het explosief is op het open water tot ontploffen gebracht.
© Foto: Gemeente Vlissingen
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De zeemijn die afgelopen week werd aangetroffen in de Binnenhaven in Vlissingen is vandaag tot ontploffen gebracht op het open water. De Marine werd ingezet.

Afgelopen dinsdag werd bij werkzaamheden in de Binnenhaven een Duitse invloedsmijn BM1000 uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Direct werden diverse deskundigen en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) uit Den Helder opgeroepen. Na uitgebreide controle werd besloten dat het explosief op een later moment zou worden ontmanteld.

Dat moment was vandaag. De EOD heeft samen met het duikvaartuig de Argus van de Koninklijke Marine  de dreiging snel en veilig uitgeschakeld op het open water.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren