Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

EOD Vlissingen klaar, bom wordt later ontmanteld

Toegevoegd: 07-05-2024, 22.35 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De Piet Heinkade in Vlissingen is halverwege de avond weer vrijgegeven. Het explosief zal later deze week worden ontmanteld.

Tijdens werkzaamheden in de Binnenhaven van Vlissingen werd aan het einde van de middag een mijn gevonden. Het explosief bleek afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Hierop werd direct het scheepvaartverkeer stilgelegd en de specialisten van de Explosieven Opruimingdienst uit Den Helder werden met spoed ter plaatse geroepen.

Na onderzoek door de specialisten bleek dat de bom geen ontsteking meer had. Hierdoor was de bom niet gevaarlijk en kon het scheepvaartsverkeer weer op gang worden gebracht.

De bom van 900 kg moet daar echter wel weg. In samenspraak met gemeente Vlissingen gaan de gespecialiseerde eenheden een plan maken om de bom deze week te verwijderen en elder tot ontploffen te brengen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren