Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosief gevonden in haven Vlissingen, EOD ter plekke

Toegevoegd: 07-05-2024, 17.22 uur - Update: 07-05-2024, 18.48 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - In de Binnenhaven in Vlissingen is dinsdagmiddag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig om het voorwerp te onderzoeken.

Na de melding dat er iets verdachts was gevonden, kwam de politie poolshoogte nemen bij de Piet Heinkade. De politie heeft op haar beurt de hulp ingeroepen van de EOD. Die is inmiddels aanwezig. Duidelijk is dat sprake is van een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. In welke staat het explosief verkeert, wordt nu door EOD'ers onderzocht.

​Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek zal worden bepaald hoe verder gehandeld moet worden. Volgens een politiewoordvoerder is het scheepvaartsverkeer ter plaatse wel uit voorzorg stilgelegd.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan (7-5-2024 om 19:44)
Een bom met een oogje eraan, zodat je hem aan je boot kan hangen
Cookie-instellingen beheren