Kustwacht stopt zoekactie meisje Bruinisse

Toegevoegd: 31-07-2018, 16.06 uur - Update: 18-09-2018, 23.13 uur

De zoekactie bij Bruinisse.
De zoekactie bij Bruinisse.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De Nederlandse Kustwacht heeft de zoekactie naar het vermiste 14-jarige meisje bij Bruinisse zonder resultaat beëindigd. Het meisje verdween tijdens het zwemmen in de Oosterschelde.

Volgens de Kustwacht kwam rond 13.00 uur de melding binnen dat in vaargebied Krammer twee zwemmers in problemen waren gekomen. Het ging om een man en een meisje. De man kon uiteindelijk op eigen kracht uit het water komen, naar het meisje wordt sindsdien gezocht.

Bij de zoekactie werden verschillende boten, een kustwachtvliegtuig en een kustwachthelikopter ingezet. Er kwamen ook brandweerduikers ter plaatse. Rond 16.35 uur meldde de Kustwacht dat inmiddels zowel vanuit de lucht als op het water uitgebreid was gezocht. Daarom werd besloten de zoekactie te beëindigen. De ingezette traumahelikopter was eerder vertrokken.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie gaat nu met behulp van sonar zoeken. Hierbij wordt samengewerkt met de Veiligheidsregio Zeeland.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (1-8-2018 om 22:55)
Wat vreselijk om dit te moeten meemaken. Je kind zo te zien verdrinken, vader nog een poging tot redden, hoe machteloos moet hij zich hebben gevoeld! Ik ben er zelf niet bij geweest, maar ik vraag me steeds af of er ook omstanders geweest zijn die geprobeerd hebben om haar te redden? Daar lees ik niets over, en blijf dit me maar afvragen. Weet dat de stroming verraderlijk is, maar als het zo levensgevaarlijk is waarom plaatsen ze er dan geen waarschuwing? Zijn daar altijd zoveel Aziatische mensen, dan is het wel een wonder dat dit niet eerder gebeurt is.
ad (1-8-2018 om 09:00)
AFSCHUWELIJK. Sterkte voor ouders, familie, omstanders én alle hulpverleners. Wat 'n drama in deze vakantie periode...
metta (31-7-2018 om 21:23)
wat een drama, staat daar toch bkend als bekend zwemplekje en de stroom is er sinds eind tachtig bijna uitgegaan sinds de bouw philipsdam , maar hoe het ook zij:vreselijk
Mic (31-7-2018 om 19:37)
Triest voor de familie en zwaar voor omstanders en hulpverleners. Sterkte