Weerbericht:
Vanavond en vannacht in het zuiden op diverse plekken sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand bedrijfspand Sint Philipsland

Toegevoegd: 20-09-2018, 04.18 uur - Update: 20-09-2018, 04.57 uur
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - In een bedrijfspand aan de Kwekerijweg in Sint Philipsland is vannacht een grote brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt.


De brand werd rond 01.35 uur gemeld. Al snel kwamen de vlammen uit een raam en ook het dak vatte vlam. Omdat de brandweer aanvankelijk niet naar binnen kon, werd gewerkt volgens een zogeheten offensieve buitenaanval. In de omgeving van het pand werden diverse gasflessen verwijderd die mogelijk gevaar op konden leveren.

Het pand is ongeveer 270m2 groot en huisvest volgens de Veiligheidsregio Zeeland een bouwbedrijf en een dakdekbedrijf. Het pand bestaat uit twee compartimenten waarvan één compartiment volledig is uitgebrand en het andere deel/compartiment schade heeft opgelopen. Branduitbreiding naar het aangrenzende pand kon worden voorkomen.

Om overslag naar andere panden aan de achterzijde te voorkomen, werd een ladderwagen aan de achterzijde van het pand gepositioneerd. Ook dit had de gewenste uitwerking. Rond 04.10 uur kon de officier van dienst het sein ‘brand meester’ geven. Voorlopig zal nog worden nageblust. Wel was rond 05.00 uur al een aantal brandweerwagens teruggekeerd naar de kazerne.

De rookontwikkeling was beperkt en trok weg van de kern Sint Philipsland. Uit voorzorg werden de bewoners van drie huizen in de omgeving geïnformeerd over de brand. De bewoners van deze huizen werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Datzelfde advies werd gegeven aan anderen die last hadden van de rook. Voor de zekerheid stond een ambulance stand-by, maar deze hoefde niet te worden ingezet.

De brandweer schaalde op naar grote brand en zette onder meer vier blusvoertuigen, een ladderwagen, een hoogwerker en een waterwagen in. Om alle blusvoertuigen te kunnen voorzien van voldoende water was een grootschalige watervoorziening ter plaatse. Vanaf de Korte Kruisweg werd water gepompt naar de incidentlocatie. Er zijn ongeveer 50 brandweermensen ingezet.

Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de eigenaar te ondersteuning bij de schadeafhandeling.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (20-9-2018 om 07:40)
Het valt mij mee gezin de ligging van de panden dat er direct en voldoende water ter beschikking was want het ligt toch buiten het dorp, een gedeelte van de gebouwen is van een dak dek bedrijf gevestigd die veel materialen in voorraad heeft een enorme rook ontwikkeling zal gegeven hebben
Cookie-instellingen beheren