Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Stadsgewestelijke brandweer houdt pelotonsoefening

Toegevoegd: 03-10-2006, 18.55 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft dinsdagavond haar jaarlijkse pelotonsoefening gehouden in Middelburg.

De oefening werd gehouden in en rond de Stadsschouwburg aan het Molenwater in Middelburg. Volgens het scénario was er een brandmelding gekomen vanuit de schouwburg, maar was de brandweerwagen die hiernaartoe onderweg was op de Noordsingel in botsing gekomen met een personenauto.

Bij de aanrijding was sprake van een beknelling. Ook waren er slachtoffers te water geraakt. Dit zorgde er voor dat de brandweerduikers samen moesten werken met de bemanning van een ladderwagen. Tegelijkertijd woedde er echter ook nog een forse brand in de schouwburg...

In het theater bevonden zich vele personen toen de brand uitbrak. Zij moesten allen door de brandweer worden opgespoord en in veiligheid worden gebracht. Dit vergde een behoorlijke inspanning van de spuitgasten want de slachtoffers bevonden zich her en der in het gebouw.

Al met al ging het om een leerzame oefening waarin uitgebreid moest worden samengewerkt tussen de verschillende posten van de Stadsgewestelijke brandweer en de leidinggevenden.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren