Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand verwoest woning Hoofdplaat

Toegevoegd: 28-12-2018, 11.43 uur - Update: 28-12-2018, 13.18 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Een woning aan de Havenstraat in Hoofdplaat is vanochtend grotendeels verwoest door een grote brand. Er raakte niemand gewond.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwam omstreeks 10.35 uur een melding binnen van een woningbrand. De brand bleek uitslaand te zijn uit het dak op de eerste verdieping en er werd opgeschaald naar ‘grote brand’. De bewoners konden zich in de tussentijd in veiligheid brengen. Ze bleven ongedeerd. Er stond wel een ambulanceteam stand-by.

De brandweer kwam ter plekke met een waterwagen, drie tankautospuiten en een hoogwerker. Overslag naar de naastgelegen woning kon worden voorkomen. De schade aan de woning waar de brand woedde is groot. Stichting Salvage wordt ingezet ter ondersteuning van de eigenaar/bewoners bij de afhandeling van de schade en het regelen van verdere opvang en huisvesting.

Rond 12.10 uur kon de officier van dienst het sein 'brand meester' geven. Er moest toen nog wel worden nageblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren