Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoofdpost Goese brandweer wordt grondig verbouwd

Toegevoegd: 18-10-2006, 18.45 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - De hoofdpost van de Goese brandweer aan de Oranjeweg wordt uitgebreid en verbouwd.

De kazerne wordt naar het zuiden toe uitgebreid met ondermeer tweeleslokalen van respectievelijk 48 en 60 vierkante meter (middels een paneelwand samen te voegen), 227 vierkante meter voertuigstalling (ruimtevoor 6 voertuigen), 10 werkplekken voor beroepspersoneel en een archiefruimte.

Het rechter gedeelte van het huidige gebouw (waar nu de kantoorruimtes en leslokalen zijn gevestigd) zal bovendien verbouwd worden. Op de begane grond blijft de huidige indeling bestaan maar wordt het aantal werkplekken teruggebracht van acht naar vijf en zal een kleine overlegruimteworden ingericht.

Op de 1e verdieping (waar tot nu toe een leslokaal en vier werkplekken waren) wordt de indeling veranderd zodat ruimte ontstaat voordrie werkplekken en een grote overlegruimte. Tussen het nieuwbouwgedeelte en het bestaande gebouw zal een soort patio ontstaan.

De uitbreiding van de kazerne was noodzakelijk omdat in de afgelopen paarjaar door diverse ontwikkelingen het aantal beroepsformatiekrachtenaanzienlijk is uitgebreid (en nog verder zal uitbreiden) en omdat in dekomende jaren de Goese hoofdpost ook een belangrijke (steunpunt)functie zalkrijgen binnen de Veiligheidsregio Zeeland.

Ook het wagen- en containerpark van het korps is flink gegroeid (met name door meer regionaal materieel)zodat enkele haakarmunits al langere tijd buiten moeten staan. De nieuwbouw en de verbouwing zullen naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal 2007 afgerond zijn.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren