Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Traumahelikopter voor gewonde Goes

Toegevoegd: 12-02-2019, 02.56 uur
De traumahelikopter in Goes.
De traumahelikopter in Goes.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Een vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er is ook een traumahelikopter ingezet.


De hulpdiensten werden even voor 01.30 uur met spoed ter plaatse gevraagd bij een medische noodsituatie aan de Mattheus Smallegangesbuurt in Goes. Naast een ambulance kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. De landde langs de Ringbaan Oost.

Hier heeft een arts assistentie verleend, waarna de gewonde met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam is gebracht. De helikopter is hier later ook naar toe gevlogen om de arts weer op te halen. De politie assisteerde bij het incident.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sebastian (18-2-2019 om 10:00)
Ik ken ook de Duitse "filosofie" van traumahelis en daar vervoeren ze een patient in kritieke toestand per se met de heli zodat hij zo snel als mogelijk naar een ziekenhuis komt en de overbrenging van patienten naar een gespecialiseerde kliniek, vaak over een afstand van meerdere honderd kilometers, gebeurd ook altijd per heli.
Anoniem 2 (16-2-2019 om 11:58)
@Sebastian Het klopt wat @Anoniem zegt. Daarnaast is het zo dat ondanks de toch al vaak kritieke toestand van de patiënt een vlucht met de traumahelikopter alles behalve comfortabel is. De ruimte in de helikopter is zeer beperkt. Traumahelikopters zijn eigenlijk alleen bedoeld voor het snel kunnen transporteren van gespecialiseerde artsen. Slechts in enkele gevallen (bijv. ernstige brandwonden) zal een patiënt worden meegenomen met de helikopter.
Anoniem (15-2-2019 om 10:08)
@Sebastian in een heli kunnen ze niet reanimeren en in een ambu wel
Sebastian (14-2-2019 om 14:11)
Ik zal het nooit begrijpen, waarom de patient over deze afstand met de ambluance vervoerd wordt en niet met de heli, die toch terug naar R`dam moet. Het is sneller en ook niet zo onrustig voor de patient.