Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Grote zoekactie naar vluchtende automobilist

Toegevoegd: 16-02-2019, 17.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie is zaterdagmiddag in Vlissingen en Oost-Souburg een grote zoekactie gestart naar een automobilist die een politieagent heeft aangereden.


De getroffen agente surveilleerde die middag rond 15.15 uur samen met een collega in een politieauto in Vlissingen. Op de Singel zagen zij een blauwe Volkswagen Polo rijden met daarin een man en een grijze pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel.

Plotseling veranderde de bestuurder bij het zien van de politieauto zijn rijrichting en ging de Bosjeslaan in. De agenten reden eveneens de Bosjeslaan in en zien het voertuig harder reed dan de toegestane 30 km/u. De man negeert een stopteken en loopt flink uit de op politieauto. Uiteindelijk parkeert hij zijn voertuig in de Tulpenlaan.

Een van de agenten stapt uit en loopt naar het voertuig. Op het moment dat deze de deurhendel beet pakt geeft de bestuurder vol gas en schiet vooruit richting de politieauto. Daar is ook de agente uitgestapt en deze ziet de auto recht op zich afrijden. Zij duikt in allerijl weg om niet onder de auto te belanden, maar kan niet voorkomen dat zij in haar flank geraakt wordt en valt.

Beide agenten stappen direct weer in hun voertuig en zetten de achtervolging in. Ook andere eenheden worden opgeroepen om mee te zoeken naar de verdachte die richting Oost-Souburg is weggereden. Direct zijn alle uitgaande wegen van dit dorp dichtgezet.

Ter hoogte van de splitsing met de Willem Alexanderstraat wordt het gezochte voertuig gezien. De bestuurder krijgt opnieuw een stopteken en agenten rennen naar het voertuig toe. De bestuurder geeft zich echter nog niet gewonnen en rijdt achteruit de Willem Alexanderstraat in. Om de man tot stoppen te dwingen worden zijn ruiten met een wapenstok ingeslagen.

Ondanks deze actie en de inzet van een politiehelikopter weet de verdachte wederom te ontkomen. De auto wordt uiteindelijk leeg aangetroffen in de Hudsondwarsstraat. De identiteit van de man is bij de politie bekend. Hij staat inmiddels landelijk gesignaleerd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny dashcam (17-2-2019 om 06:33)
@ Vlissinger, Veel systemen nemen steeds maar een paar minuten op, zodat het systeem niet vol zit met uren niks, dus was gaan de meeste mensen terug kijken naar de laatste 3 minuten en die zullen ze vaak spenderen aan parkeren of de garage thuis in rijden ;)
Reiger (16-2-2019 om 21:20)
Zal toch niet zo zijn dat deze mafketel ontsnapt, na het aan rijden van een Politieagent. Er zal toch wel iemand wat gezien hebben?? En als die voorruit zo beschadigd is, moet dat toch ook wel op vallen, lijkt me? Hopen dat Politie hem pakt!
Vlissinger (16-2-2019 om 18:59)
Misschien handig als mensen met dashcam die rond dat tijdstip hebben rondgereden in Vlissingen even kijken of ze deze gestoorde narcist hebben vastgelegd of niet? Kleine moeite lijkt me.
Cookie-instellingen beheren