Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand op Thermphos-terrein Ritthem

Toegevoegd: 23-02-2019, 20.08 uur
Brand op Thermphos-terrein Ritthem
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op het zogeheten Plan 9890-terrein aan de Europaweg Zuid in Ritthem heeft zaterdagavond brand gewoed in een ovenhuis.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland brak de brand rond 18.50 uur uit tijdens sloopwerkzaamheden. Toen de brandweer van Borssele arriveerde, was nog niet duidelijk wat er precies brandde maar na een verkenning kon de brand worden bestreden met onder meer een waterkanon.

De brand op het voormalige Thermphos-terrein was rond 19.25 uur onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen en volgens de Veiligheidsregio was er ook geen sprake van overlast voor de omgeving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (26-2-2019 om 09:13)
grappig dat ze niet wisten wat er brandde maar wel met water gingen blussen.. fosfor kan namelijk niet met water geblust worden. Dus ook de reactie van kees snap ik niet dat het fosfor natgehouden moet worden? dit heeft 0 invloed namelijk
henk (25-2-2019 om 10:41)
Kees (24-2-2019 om 14:32) Vind je het gek? Zit voor honderden kilo's aan materiaal in. Verder ook nog een paar duizend kilo aan water.
Kees (24-2-2019 om 14:32)
Dat kan gebeuren op een terrein met zeer brandbare spullen die constant nat gehouden moeten worden wegens brandgevaar. Ik weet nog dat het in het nieuws was. Permanent 24/7 nathouden van de fosfor. Wat mij echter opvalt aan de brandweerwagen op de stockfoto is dat hij achterover hangt en te zwaar geladen is aan de achterzijde en aan de voorkant omhooggetrokken word.