Auto crasht na achtervolging over A58

Toegevoegd: 11-06-2019, 00.54 uur - Update: 11-06-2019, 09.34 uur

De achtervolging startte bij Arnemuiden en eindigde bijna 60 kilometer verderop. De achtervolging startte bij Arnemuiden en eindigde bijna 60 kilometer verderop. De achtervolging startte bij Arnemuiden en eindigde bijna 60 kilometer verderop.
De achtervolging startte bij Arnemuiden en eindigde bijna 60 kilometer verderop.
1 2 3
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HALSTEREN - Bij Halsteren heeft de politie maandagavond drie personen aangehouden die waren gecrasht tijdens een achtervolging die startte bij Arnemuiden. 

De politie achtervolgde het voertuig nadat was gemeld dat bij een tankstation langs de A58 was getankt zonder te betalen. Het kenteken van het voertuig was bekend en diverse politie-eenheden gingen op pad om de auto tot stoppen te brengen. Kennelijk was de automobilist echter niet van plan om te stoppen en zijn tankbon alsnog te voldoen.

Bijna 60 kilometer verderop eindigde de achtervolging toen het voertuig op de Randweg Noord bij Halsteren reed. De bestuurder kreeg een stopteken ter hoogte van Bergen op Zoom-Noord. De bestuurder reed de afrit af en ging bij de verkeerslichten de Randweg Noord op.

Vermoedelijk door de combinatie van een hoge snelheid en nat wegdek raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde de auto in de berm. De auto sloeg bij de afrit Halsteren over de kop. De drie inzittenden kwamen op eigen kracht uit het voertuig.

De mannen zijn door de politie aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Amsterdammer en twee 17-jarigen uit Bergen op Zoom en Middelburg. De verdachten uit Amsterdam en Middelburg zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar zij worden gehoord. De jongen uit Bergen op Zoom is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij mogelijk letsel had opgelopen. Deze jongen zal op een later tijdstip gehoord worden over de zaak.

De Zeeuwse recherche pakt de zaak verder op.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KeeK (11-6-2019 om 12:14)
Bij dubbele Nationaliteit ( wat je niet meer mag zeggen ) direct het land uitzetten of Nederlandse nationaliteit afpakken... Wel triest Politie ze niet kon pakken zelfs na 60 km niet, alleen na de crash lukte het.. Simpele Ford Fiesta zelfs ook nog, jonge jonge.. Direct van de weg afdrukken of spijkermat gebruiken.. Wou dat Politie meer bevoegheden en veel meer macht hadden, in Frankrijk of Spanje flikken ze zoiets niet daar word je serieus gestraft ! Denk het 20 uur werkstrafje word.. Ik zou ze alle schade laten betalen. 1 jaar cel met 1000 uur werkstraf zonder recht op uitkering !!!
Mar (11-6-2019 om 01:39)
Dat is wel hele dure benzine geworden op deze manier!