Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strafrechtelijk onderzoek naar vloedgolf

Toegevoegd: 02-07-2019, 17.58 uur
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van de vloedgolf in de buurt van Boulevard Bankert in Vlissingen afgelopen zondagavond. Deze werd veroorzaakt door een voorbijvarend schip.


Het incident gebeurde rond 19.10 uur. Zeven mensen werden het water in getrokken. Drie mensen, waaronder twee kinderen raakten gewond. Na het incident zijn nog enkele boten ingezet om te kijken of er nog meer slachtoffers waren, dat was niet het geval.

Twee jongens (3 en 5 jaar) uit Pijnacker en een onbekend gebleven persoon zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongens mochten de volgende dag het ziekenhuis verlaten. De ouders doen aangifte bij de politie.

Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door agenten van het politieteam Walcheren en de Landelijke Eenheid , dienst Infrastructuur. Agenten hebben de kapitein van het schip reeds gesproken. Hij wordt op een later moment verhoord. Verder wordt een aangifte opgenomen van de Nederlands-Vlaamse Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit. Ook worden diverse getuigen verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Waar is de aangifte app ? (8-7-2019 om 17:15)
Al voer dat schip te hard, dat onderstreept alleen maar dikker dat de ouders de verantwoordelijkheid over hun kinderen dragen, zeker in het geval van schepen die zo snel voorbij flitsen dat je ze niet eens kan zien aankomen. Dat ze nu zelf met een aanklacht komen bewijst alleen dat ze die verantwoording blijkbaar aan de kapitein van een passerend zeeschip toe willen kennen en zich op die manier van hun verantwoordelijkheid willen onttrekken. Ik denk dat de jeugdzorg maar eens met die ouders moet gaan praten dat het leven van hun kind toch iets belangrijker is als een evt. bekeuring of schadevergoeding....We kennen ze wel, die soort ouders die eerst hun kinderwagen de weg op rijden om zo voorrang af te dwingen...
Jac (5-7-2019 om 00:53)
Te zielig voor woorden. deze mensen hebben gewoon hun kinderen niet goed in de gate gehouden, zo kijk ik erna...... Die borden staan er niet voor niets.....
Thera (4-7-2019 om 15:34)
De ouders gaan aangifte doen dat ze zelf de waarschuwingsborden genegeerd hebben en niet op hun kinderen gelet hebben dus...
Bewoner (4-7-2019 om 00:02)
Dat is allemaal niet de discussie.... het baggerschip voer te hard ! Dat zijn ook regels. Bij deze snelheid is er niet meer in te spelen en spreken we van grotere zuigkracht en meer onderwaartse stroming. Onverantwoordelijk met gevolgen !!!
Jokko van der Sneuk (3-7-2019 om 20:02)
ja @KeeK, dat weet ik nog goed, wij vonden het prachtig om er in te duiken, als er "grote" golven van een schip kwamen....en dat vele keren per stranddag. maar net wat je zegt, waar water is, loop je gevaar en kan je verdrinken... staat ook op de borden in vele talen. en inderdaad dit is een combinatie van onderstroom en waterverplaatsing van 2 schepen op deze plek... want op de video zie ik geen "grote" hek of boeggolf .... wat ik niet meer zie is de stookolie die altijd op strand lag en als we thuiskwamen moest dat van onze voeten af met wasbenzine., ooh wat mis ik die nostalgie in een tijdperk waar en niet zo gezeurd werd.
Marco (3-7-2019 om 15:12)
Er zijn regels, en dat is goed. Als die niet worden nageleefd moet daar op gehandhaafd worden, helaas kan men nu eenmaal niet meer vertrouwen op de goedheid van het individu zelf. Maar bij kinderen heeft een ouder/verzorger idd óók een PLICHT. Beschermen ! En dat gaat verder dan zonnebrandcreme smeren. Of klaag je dan ook de zon maar aan, omdat ie te fel geschenen heeft ?
Cookie-instellingen beheren