Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strafrechtelijk onderzoek naar vloedgolf

Toegevoegd: 02-07-2019, 17.58 uur
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van de vloedgolf in de buurt van Boulevard Bankert in Vlissingen afgelopen zondagavond. Deze werd veroorzaakt door een voorbijvarend schip.


Het incident gebeurde rond 19.10 uur. Zeven mensen werden het water in getrokken. Drie mensen, waaronder twee kinderen raakten gewond. Na het incident zijn nog enkele boten ingezet om te kijken of er nog meer slachtoffers waren, dat was niet het geval.

Twee jongens (3 en 5 jaar) uit Pijnacker en een onbekend gebleven persoon zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongens mochten de volgende dag het ziekenhuis verlaten. De ouders doen aangifte bij de politie.

Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door agenten van het politieteam Walcheren en de Landelijke Eenheid , dienst Infrastructuur. Agenten hebben de kapitein van het schip reeds gesproken. Hij wordt op een later moment verhoord. Verder wordt een aangifte opgenomen van de Nederlands-Vlaamse Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit. Ook worden diverse getuigen verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
will (3-7-2019 om 14:17)
Eindelijk na jaren gaat wordt er iets aan gedaan, ook zeeuwen klagen hier al vele jaren over deze schepen varen veel te snel zeker in de zomer echt gevaarlijk en dit is echt niet de eerste keer dat er wat gebeurd.
Baas (3-7-2019 om 13:01)
Keek Hellemaal mee eens de mensen van tegenwoordig
Clara (3-7-2019 om 09:30)
Beste Keek, als deze kapitein zich niet aan de regels heeft gehouden en zijn snelheid niet heeft aangepast dan kunt u deze ouders toch niet gaan veroordelen het zijn niet alleen Zeeuwen die daar zwemmen ooit van toeristen gehoord? Er bestaat ook iets als goed zeemanschap Keek. Dit baggerschip is splinternieuw en heeft geen loodsplicht,dus er kan iets mis zijn gegaan met het inschatten van de situatie KeeK, maar aan de beelden te zien voer dit schip naar de omstandigheden veel te snel.
zeeuwsvlaamse (3-7-2019 om 09:12)
na 19 u 's avonds en kinderen van 3 en 5 jaar, zonder zwemvest langs een stuk "gevaarlijk" water met grote schepen onbewaakt laten spelen!?. Terwijl de kustbewaking maar tot 18u dienst heeft. De ouders zijn verantwoordelijk!!!. Maar tegenwoordig is het maar een makkie om dan de beroepsvaart verantwoordelijk te stellen!?!?
P (3-7-2019 om 09:04)
En terecht!! Duidelijk is aangetoont dat het schip te dichtbij en te hard voer. Elke chauffeur had allang een boete. Gelukkig heeft iedereen het overleeft.
Vlissinger (3-7-2019 om 08:56)
Beste KeeK, ik ben geboren en getogen in Vlissingen, al 30 jaren, maar ik heb echt even moeten google-en wat hekgolven zijn. Nee niet iedere Zeeuw weet dit laat staan toeristen! En denk even fatsoenlijk na. Mensen komen naar ons strand om te rusten en te genieten, dan moeten er geen halve zolen met mega-schepen de situatie gevaarlijk maken!! Regels zijn regels.
Cookie-instellingen beheren