Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Trailerhelling dicht na speedbootongeluk

Toegevoegd: 25-07-2019, 11.29 uur
Dinsdagmiddag overleed een meisje (15) dat werd overvaren door een speedboot.
Dinsdagmiddag overleed een meisje (15) dat werd overvaren door een speedboot.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De gemeente Veere sluit de zogeheten trailerhelling op het strand van Zoutelande. Burgemeester Rob van der Zwaag heeft op de radio bij Omroep Zeeland gezegd dat het besluit te maken heeft met het noodlottige ongeval van dinsdagmiddag.


Volgens Van der Zwaag is naar aanleiding van het ongeluk overleg geweest met de Stichting Strandexploitatie Veere en is naar aanleiding daarvan besloten de trailerhelling op te heffen. Vanaf nu is er bij Zoutelande dus geen strandvak meer waar vaartuigen te water kunnen worden gelaten. De gemeente stelt overigens wel dat het ongeluk niet in dit betreffende strandvak gebeurde, maar op het strandvak ernaast.

Met de maatregel wil de gemeente het vaarverkeer in het gebied proberen te beïnvloeden. "De maatregel moet zorgen voor minder vaarverkeer in het gebied en het vergroten van de zwemveiligheid. Tijdens eb is de kans groot dat zwemmers zich buiten de paalhoofden bevinden. De gemeente heeft echter geen invloed op de regels buiten de paalhoofden. Wel kan zij het vaarverkeer in dit gebied proberen te beïnvloeden door de trailerhelling op het strand op te heffen", aldus de gemeente.

De trailerhelling in Westkapelle blijft wel in gebruik.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (25-7-2019 om 18:20)
Rob van der Zwaag. Bernard en Jan hebben volkomen gelijk. Maar Rob van der Zwaag zal dat niet lezen.HIJ IS BURGERMEESTER. Hij heeft wel meer beslissingen met een vraag teken.
Nel (25-7-2019 om 17:49)
En dan in Westkapelle mag het nog wel?/ Als er gedacht wordt dat dit de oplossing is doe dan ook Westkapelle dicht. Want ook vandaar kan je langs de kust varen. Ik vind het een verschrikkelijk gebeuren en hoop dat dan deze maatregel helpt hoewel ik mijn twijfels heb als bij Westkapelle niet afgesloten wordt.
vlissinger (25-7-2019 om 17:49)
het heeft geen enkele zin , overal langs de kust kan je met je auto en boot het strand op vn vlissingen tot aan vrouwenpolder
bernard Maas (25-7-2019 om 15:06)
Erg heel erg wat er gebeurt is, maar om de mogelijkheid om een bootje in of uit het water te doen te sluiten gaat wel erg ver. Op den duur wonen we niet in Nederland maar in magnietland.
Jan (25-7-2019 om 13:09)
Erg wat er is gebeurd. Maar wat een onzinnig besluit. Als er nou veel incidenten zouden zijn is dit een ander verhaal. De boot bestuurder is fout geweest, en heeft geestelijk levenslang. Er zijn wegen bij waar jaarlijks slachtoffers vallen en daar doet men niets aan.Tja politiek.
Cookie-instellingen beheren