Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing dichte mist jaarwisseling

Toegevoegd: 31-12-2019, 08.37 uur
Waarschuwing dichte mist jaarwisseling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en zeer dichte mist rond de jaarwisseling. Er is code geel afgekondigd.


Volgens het weerbureau kan het zicht minder dan 200 meter worden. Als gevolg van afgestoken vuurwerk kan, ook in Zeeland, het zicht nog verder worden beperkt tot minder dan 50 meter. Zeer lokaal kan het zicht zelfs minder dan 10 meter worden, zo zegt het KNMI.

Door de mist kunnen gevaarlijke rijomstandigheden ontstaan. Het KNMI adviseert de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. “Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden”, aldus het weerbureau.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (31-12-2019 om 14:22)
Dat kan nog spannend worden minder dan 50 meter zicht. Met vuurwerk kan dat makkelijk nul zicht zijn met die rookwolken.