Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepwapens gevonden bij minderjarige jongen

Toegevoegd: 11-01-2020, 00.04 uur - Update: 11-01-2020, 10.25 uur
De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is.
De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft vandaag bij een minderjarige jongen meerdere nepvuurwapens, een taser, steekwapens en zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De jongen was eerder betrokken bij een ongeluk in Vlissingen.


Agenten kregen rond 17.10 uur een melding van een ongeluk op het Vlissings Jaagpad. Ter plekke kwamen een hardloper en de bestuurder van een snorscooter met elkaar in botisng. De twee raakten gewond. De 17-jarige Vlissingse bestuurder van de betrokken scooter was ondanks zijn verwondingen nog in staat wat goederen weg te moffelen. Na onderzoek bleek het te gaan om verdovende middelen. Op de plaats van de aanrijding vonden agenten namelijk verschillende gripzakjes met (vermoedelijk) harddrugs.

De zwaar beschadigde scooter werd overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. In de scooter werden ook (vermoedelijk) harddrugs en een dolk aangetroffen. Na deze vondst werd in overleg met een officier van justitie een huiszoeking gedaan bij de 17-jarige. In zijn kamer werden vijf nepvuurwapens gevonden die voor afdreiging geschikt waren. Ook vonden de agenten een taser in de vorm van een zaklamp, twee verboden messen, een kleine hoeveelheid hennep en illegaal vuurwerk. Tijdens de fouillering van de jongen werd ook al een vals biljet van 20 euro aangetroffen.

De hardloper is door ambulancemedewerkers overgebracht naar de huisartsenpost (HAP). De bestuurder van de snorscooter werd naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis is een speekseltest van hem afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hennep. Door een arts is vervolgens bloed afgenomen. Dat wordt door het NFI onderzocht. Als de uitslag bekend is onderneemt de Officier van Justitie verdere stappen.

De jongen zal op een later tijdstip nog worden gehoord door de politie over de strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. De drugs worden nog getest en gewogen, het is nog niet bekend wat exact de inhoud van de zakjes was, vermoedelijk gaat het om xtc en amfetaminekristallen.

De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
foute club opruimen (11-1-2020 om 18:14)
Wie is de verantwoordelijke voogd ? die aanpakken svp, terugvordering van alle kinderbijstand en kindgebonden budgetten lijkt mij een begin, zeker omdat de overheid dat zelfs onschuldige mensen oplegt en dat dan nog probeert te verdoezelen ook met valsheid in geschrifte en corruptie.
Herrie (11-1-2020 om 17:50)
@Koos: ik dacht hetzelfde idd. Ik vind tevens dat wat mij betreft deze jongen naar de 'volwassenen' rechter kan gezien de veelheid en ernst van delicten. Dit is echt geen kattekwaad en/of kattepies. Maar goed dat is mijn bescheiden leken-mening, ik ben geen deskundige.
Joris (11-1-2020 om 13:06)
Een aanwinst voor de maatschappij deze knaap. Wordt waarschijnlijk een regelmatig terugkerende inwoner van het gevangeniswezen in Nederland. Wat een sukkel.
Koos P. (11-1-2020 om 09:52)
@Herrie: Ik denk dat de ouders van deze jongen ernstig tekort schieten in de opvoeding. Als hij ├╝berhaupt al een opvoeding heeft gehad.
Ria Wilbrink (11-1-2020 om 09:15)
Wisten de ouders dat hun minderjarige al dat moord wapens bezat? trietst dat hun zoon zoiets kon doen. ik wens allen dat ze zich verbeteren v oor een goede toekomst.
Adrie De Maesschalck (11-1-2020 om 07:54)
Kennelijk geen ouders in velden of wegen te bekennen