Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Twee overtreders en mes bij controles Walcheren

Toegevoegd: 12-01-2020, 09.29 uur
De politie nam bij 452 bestuurders een blaastest af.
De politie nam bij 452 bestuurders een blaastest af.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij controles op Walcheren heeft de politie twee personen betrapt die onder invloed reden. Ook werd een verboden mes aangetroffen en inbeslaggenomen.


De politie controleerde zaterdagavond vanaf 19.30 uur en in de nacht van zaterdag op zondag tot 03.00 uur op onder meer de Schroeweg in Middelburg en op de Koningsweg in Vlissingen. In totaal moesten 452 bestuurders blazen op een ademtestapparaat. Eén van de in Vlissingen gecontroleerde personen bleek onder invloed van alcohol te rijden. Deze kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Eveneens in Vlissingen werd rond 01.15 uur ook iemand betrapt die onder invloed van drugs reed. Een speekseltest wees uit dat deze persoon, een 28-jarige Tholenaar, amfetamine had gebruikt. De man bleek in zijn auto ook nog een verboden mes en een gebruikershoeveelheid amfetamine te hebben liggen. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen.

Van de Tholenaar is bloed afgenomen zodat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan bepalen hoeveel drugs de man precies had gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@GTM (14-1-2020 om 14:32)
@GTM: kan zijn..! Echter een ander effect van amfetamine is dat men overmoedig en/of onverschillig wordt; een groot risico in het verkeer!
GTM (12-1-2020 om 17:30)
Echt belachelijk dat je met amfetamine niet mag rijden. Effect is vergelijkbaar met cafeïne of efedrine. Het heft tijdelijk de gevolgen van vermoeidheid op wat een positieve invloed op de rijvaardigheid heeft. Plus het helpt te focussen op 1 ding, rijden als je een voertuig bestuurd. Risico is vooral dat mensen onnatuurlijk lang wakker blijven mbv amfetamine. En hoe goed de vermoeidheid onderdrukking ook werkt, na 1 of 2 nachten geen slaap functioneer je niet meer optimaal. Maar stel iemand blijft zonder pepmiddel 1 of 2 nachten wakker en neemt dan voordat ie gaat rijden wat amfetamine dat zou een zeer positief effect op de rijvaardigheid hebben. Echt die nieuwe handhaving mbt drugs in het verkeer is een botte bijl die een hele complexe...
Japie 12 (12-1-2020 om 11:15)
Hahaha ja dat is precies het probleem in Narco City Vlissingen.. Heeft u het artikel gelezen ? In Vlissingen werd dus wel iemand met drugs op aan gehouden.. Ja precies, ze rijden ook de hele avond rond door de stad en middengebied en boulevard en bossenburg e.d. NIET waar de controle is gehouden.. Niemand is zo stom om over de Vlissingse weg naar Middelburg te rijden met drank op of drugs, dat weet iedereen hier... Dat wist ik al in de tijd van de Nighttrain disco.. Toen moest je over de Breeweg en Groeneweg enzo binnendoor maar nu is dat verboden sluipverkeer.. Het middengebied daar zit alles ( het meeste dan ) ! Stoute mensen rijden niet over de normale weg