Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Zwaargewonde bij steekpartij Sloelaan Terneuzen

Toegevoegd: 01-05-2020, 18.39 uur - Update: 01-05-2020, 22.29 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen is vrijdagavond iemand zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Kort na het incident kon al een verdachte worden aangehouden.


De steekpartij vond rond 18.25 uur plaats op de Sloelaan, in de buurt van de bushalte bij de kruising met de Lingestraat. Volgens de politie raakte er één persoon gewond en kon de andere betrokkene snel worden aangehouden als verdachte. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Terneuzen. Na de melding werden direct twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde op het heli-platform bij het ziekenhuis in Terneuzen. De brandweer stond hierbij stand-by.

Het zwaargewonde slachtoffer werd in eerste instantie naar het Terneuzense ziekenhuis vervoerd maar later alsnog met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in het Belgische Gent. De helikopter vloog daar ook naartoe omdat de trauma-arts meereed in de ambulance. Over de huidige toestand van de gewonde is niets bekend. Ook is zijn identiteit nog niet naar buiten gebracht.

Plaats delict
Op de Sloelaan werd door agenten direct een plaats delict ingesteld. De omgeving werd afgezet met linten. Naast een wit bestelbusje met Belgisch kenteken werd ook een Nederlandse Fiat Panda die in de afzetting stond door een technisch rechercheur onderzocht. De Nederlandse auto was opgekrikt, de Belgische auto heeft twee lekke voorbanden.

Over de aanleiding van de steekpartij is ook nog niets bekendgemaakt maar volgens de PZC was sprake van een incident in de relationele sfeer: De krant baseert zich op buurtbewoners die stellen dat het latere slachtoffer aan het sleutelen was aan zijn auto toen de ex van zijn vriendin aan kwam rijden in het busje. Er zou een ruzie zijn ontstaan waarbij ook werd gestoken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ koos P (2-5-2020 om 12:21)
Leest u weleens verder dan alleen een krantenkop?
Michel (2-5-2020 om 10:33)
@NO GO terneuzen en @Fake lui. jullie reactie slaat nergens op, die heeft niets te maken met dit misdrijf.
@ AD (2-5-2020 om 08:39)
Als een heli in een weiland neerstort, maakt dat niet zoveel uit. Maar een ziekenhuis? Logica heet dat AD
Fake lui (2-5-2020 om 06:58)
@ AD, dat is het verschil binnen en buiten de bebouwde kom, EN natuurlijk dat een gemeente dan een rekening kan schrijven voor die bijstand, katjing katjing, weer geld verdiend(lees: staatschuld opgehoogd) met nutteloos bezig zijn, echt ambtenaren en hun zieke fake economie
NO GO terneuzen (2-5-2020 om 06:54)
terneuzen is nog asocialer dan vlissingen, gewoon no go area's. ondertussen moet je eens lijken wat ze daar op het gemeentekantoor verdienen en daadwerkelijk presteren. het lijkt mij dat ambtenaren de frontlinie van de ultra bezuinigingen die er aan komen gaan zijn. ik denk zelf aan gewoon werken tegen bijstandsnivo voor ambtenaren om de economische crisis te bedwingen. pas later als ze gepresteerd hebben zou hun loon weer terug kunnen, maar naar een nieuwe lagere normaal natuurlijk. 1600 bruto max is wel meer dan genoeg voor wat ze doen.
AD. (2-5-2020 om 00:35)
Er is 1 ding wat ik niet zo goed begrijp en wel het volgende : Ik heb verschillende keren en helikopter zien verschijnen voor een ongeval en die landen daar waar het mogelijk is zoals op een weiland of de weg en dat gaat altijd goed. Maar als de helikopter bij het ziekenhuis in Terneuzen land word er een hele poppenkast opgevoerd met brandweer en politie en kijk maar naar HV zeeland daar zie je wel een helikopter maar geen onzin eromheen.
Cookie-instellingen beheren