Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 350 km

Ernstig ongeluk op Zeelandbrug, brug dicht

Toegevoegd: 02-05-2020, 15.17 uur - Update: 02-05-2020, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn vanmiddag opgeroepen voor een ernstig verkeersongeval op de Zeelandbrug (N256) aan de zijde van Zierikzee. De brug is weer open. Alleen (brom)fietsers kunnen nog niet van de brug gebruik maken.


Het ongeluk werd rond 15.05 uur bij de hulpdiensten gemeld nabij het beweegbare deel van de brug. Inmiddels zijn meerdere ambulanceteams, een brandweerwagen en de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. De helikopter is inmiddels ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de politie zijn op de brug twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Ze zijn beide gewond geraakt. Eén van de twee heeft volgens de politie ernstige verwondingen opgelopen.

De Zeelandbrug werd na de aanrijding in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De hoofdrijbaan van de brug is inmiddels wel weer open. Alleen (brom)fietsers kunnen nog niet van de brug gebruik maken. Hoe lang deze stremming nog gaat duren, is niet duidelijk.

Later meer


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (3-5-2020 om 12:08)
Het is volstrekt irrelevant om welk soort fietsers het hier gaat, het is een ongeluk. helaas is is één van beide om het leven gekomen.
fietser (3-5-2020 om 09:06)
Wat een melding weer, gebeurd er een ongeval met fietsers!! Ik heb al gehoord dat er uitgeweken werd omdat er iets op het pad lag en het waren trim/toerfietsers, dat de koppen het steeds hebben over wielrenners!? Als er 2 auto''s met elkaar botsen hebben we het toch ook niet over race-auto's. Sterkte aan beiden!!! Beterschap ook!!! En hoe het ook is het is een ongeval.
Tim Fakkeldij (2-5-2020 om 22:51)
Voor de echte lezers in het bericht wordt gesproken over een botsen tussen 2 FIETSERS, waar lezen jullie dat het wielrenners zijn.
Koos P. (2-5-2020 om 20:53)
Het fietspad is ook wel aan de krappe kant, zeker met tegemoetkomend verkeer. Ik rijd er soms op de mountainbike (stuurbreedte 78cm) en dan moet je voor gevoel al bijna gaan wringen als er tegenliggers voorbij komen. En zoals nu met de 1,5m afstand regel, die kun je niet bewaren met tegenliggers of als mensen je inhalen. Daar is het sowieso te smal voor.
HeinP (2-5-2020 om 20:48)
Er kan er ook één onwel zijn geworden, ook dat gebeurt nogal eens...
Zeeuw (2-5-2020 om 18:38)
Het is en blijft apart volk : Denken dat ze alles mogen en kunnen maken . Zelfs rechtdoor fietsen blijkt al een kunst. Waarom stap je dan op zo een fiets . Mag van geluk spreken dat ze niet over de reling geklapt zijn .
Cookie-instellingen beheren