Weerbericht:
Wisselend bewolkt en droog, landinwaarts ook enkele opklaringen
Verkeersinformatie:
Geen files

Wateroverlast in West-Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 16-06-2020, 22.39 uur
Wateroverlast in de Burgemeester van Roseveltstraat in Schoondijke.
Wateroverlast in de Burgemeester van Roseveltstraat in Schoondijke.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - De brandweer is dinsdagavond in West-Zeeuws-Vlaanderen ingezet bij meldingen van wateroverlast als gevolg van regenval.


De eerste melding kwam rond 19.50 uur vanuit de Burgemeester van Roseveltstraat in Schoondijke. Hier werd de brandweer van Breskens ingezet. Het hulpverleningsvoertuig van de post Oostburg bracht waterstofzuigers ter plekke. In IJzendijke werd rond 20.35 uur melding gemaakt van wateroverlast bij woonzorgcentrum Emmaus aan de Handboogstraat. De brandweer van IJzendijke kwam hier ter plekke met een tankautospuit. Vanuit Oostburg werd een hoogwerker op pad gestuurd en ook het in Schoondijke ingezette hulpverleningsvoertuig kwam ter plekke.

Voor wateroverlast was van tevoren door het KNMI gewaarschuwd. Woensdag geldt voor Zeeland tussen 13.00 en 21.00 uur opnieuw code geel vanwege onweersbuien met lokaal veel neerslag in korte tijd. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (17-6-2020 om 20:08)
Peter wat een loze opmerking. Hier kan het waterleiding niets aan doen. Tegen zoveel regenwater ineens is geen enkel riool opgewassen.
Peter (17-6-2020 om 16:18)
Diegene die verantwoordelijk is bij het waterleiding bedrijf voor deze puinzooi persoonlijk aansprakelijk stellen voor de schade en ontslaan. Te gek voor worden dit!
Wim (17-6-2020 om 06:50)
Wat een hoeveelheid water als je foto ziet stond alles plank en in zuid beverland niet de moeite wat water betreft, hier is het enorm droog wat duidelijk is gezien op gezaaide percelen