Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding personen te water Wemeldinge blijkt loos alarm

Toegevoegd: 21-07-2020, 01.41 uur
Melding personen te water Wemeldinge blijkt loos alarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

WEMELDINGE - De hulpdiensten zijn in de nacht van maandag op dinsdag uitgerukt voor de melding van meerdere personen te water in Wemeldinge. Het bleek uiteindelijk te gaan om mensen die nog aan het zwemmen waren.


Rond 01.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de melding van personen te water ter hoogte van de sluis aan de Promenade. Zo werden onder andere twee duikteams van de brandweer en twee ambulanceteams met spoed ter plekke gestuurd. Ook een traumahelikopter uit Rotterdam werd opgeroepen.

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft rond 01.25 uur laten weten dat het om een loze melding ging. Een passant die de melding had gemaakt had zag enkele mensen te water bij een sluis. Uiteindelijk bleek het te gaan om een aantal zwemmers. Van een drenkeling bleek geen sprake te zijn.

De gealarmeerde hulpdiensten zijn teruggekeerd naar hun posten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (21-7-2020 om 21:47)
Hebben ze wel een bekeuring ontvangen!? Na 22.00u mag er in de sluis namelijk niet meer wordrn gezwommen!
Henk (21-7-2020 om 14:34)
't enige wat ik niet begrijp is dat je niet gewoon even naar die mensen roept of alles goed gaat, die sluis is 15 meter breed ofzo...
hulpverlener (21-7-2020 om 10:20)
Attent dat er toch iemand belt, zal niet de eerste keer zijn dat er iemand te water raakt daar, dronken, maar wie gaat er op dat tijdstip zwemmen, wat trouwens daar niet is toegestaan op dat tijdstip. Dikke bekeuring en op laten draaien voor de onnodige kosten die gemaakt zijn.