Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Wielrenner botst op motorrijder bij inhaalactie Nieuw-Namen

Toegevoegd: 09-08-2020, 13.39 uur - Update: 09-08-2020, 16.05 uur
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

NIEUW-NAMEN - Bij een aanrijding tussen een wielrenner en een motorrijder in Nieuw-Namen zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. De wielrenner was bezig met een inhaalactie en kon de tegemoetkomende motorrijder niet meer ontwijken.


Het ongeval gebeurde rond 10.35 uur op de Emmaweg ter hoogte van de Prosperweg II, net voorbij het buurtschap Emmadorp. De wielrenner, een 19-jarige man uit Beveren (B), wilde enkele wielrenners uit de groep waar hij deel van maakte, inhalen. Bij het inhalen zag hij een tegemoetkomende motorrijder, een 54-jarige man uit Kloosterzande, over het hoofd. Twee ambulanceteams, de brandweer van post Kloosterzande en ook een traumahelikopter uit Rotterdam werden ter plekke gestuurd.

De komst van de traumahelikopter werd geannuleerd op het moment dat de helikopter net boven het incident vloog. De politie, die met ten minste vier eenheden ter plaatse kwam, heeft op de plek van het ongeval een onderzoek ingesteld. De wielrenner en de motorrijder zijn per ambulance, met onbekende verwondingen, naar een ziekenhuis overgebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (9-8-2020 om 18:27)
dat moest er eens van komen het is ieder weekend hetzelfde gedonder met voornamelijk Belgische wielerploegen die hier komen koersen dat is al jaren aan de gang maar enige controle van de overheid is er niet bij ik ben zelf ook tour fietser ik rij altijd alleen maar erger me ook dood aan deze malloten ze hebben heel de weg nodig en plaats maken voor tegenliggers is moeilijk ( politie misschien op zondag morgen eens controleren en iedereen op de bon slingeren anders denk ik dater nog meer ongevallen zullen gebeuren)
Henk (9-8-2020 om 17:16)
Dit is niet de eerste, en zeker niet de laatste keer. Berouw komt na de zonde. Je zou op zondagmorgen maar van de omgeving willen genieten en een stel onverlaten treffen die de weg opeisen en zelfs eigen teamleden opofferen om aan hun eigen behoefte te kunnen voldoen egoïsten zijn het stuk voor stuk! Vanavond allemaal op bezoek in het ziekenhuis zeker!
Nel (9-8-2020 om 16:27)
Mee eens Peter, een possje terug werd ik ook bijna van de fiets gereden door een wielrenner. Hij kwam zo dicht langs mij heen dat hij mij raakte aan de arm. Het ging gelukkig goed maar de wielrenners moeten eens tot zich door laten dringen dat het de openbare weg is waar regels gelden voor ons, MAAR OOK VOOR HUN!!!En waarom hebben ze niet normaal een bel net als iedere fietser. Je schrikt je soms rot van de harde schreeuwen die ze soms kunnen geven en ze gaan ervan uit dat je onmiddellijk aan de kant gaat. Je voelt je soms net een hondje die tot de orde wordt geroepen door het baasje, weg wezen! Wat ook leuk is , je kan een klodder uit hun neus , (zakdoeken hebben ze kennelijk niet), of mond krijgen in het voorbij gaan.
Peter (9-8-2020 om 14:44)
Ik weet de precieze oorzaak niet, maar wat ik wel weet is dat iedere zondag de polders daar volstromen met wielertoeristen die met3, 4 man naast elkaar en nog 20 man erachter de polderwegen onveilig maken. Of het nu een voetganger, automobilist of motorrijder is maakt niet want iedereen moet aan de kant de berm in omdat ze denken dat de weg alleen bestemd is voor hen, de amateur wielrenner. Het word hoog tijd dat de politie hier strenger op gaat controleren en bekeuren, want vandaag of morgen gaan er zeker nog doden vallen; maar de schuld zal dan ten alle tijde bij de automobilist of de motorrijder liggen , gewoon omdat dit zo in de wet is vastgelegd. Op deze manier krijgen de wielrenners altijd carte blanche om zich a-sociaal te gedragen
Cookie-instellingen beheren