Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 75 km

Wielrenner botst op motorrijder bij inhaalactie Nieuw-Namen

Toegevoegd: 09-08-2020, 13.39 uur - Update: 09-08-2020, 16.05 uur
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

NIEUW-NAMEN - Bij een aanrijding tussen een wielrenner en een motorrijder in Nieuw-Namen zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. De wielrenner was bezig met een inhaalactie en kon de tegemoetkomende motorrijder niet meer ontwijken.


Het ongeval gebeurde rond 10.35 uur op de Emmaweg ter hoogte van de Prosperweg II, net voorbij het buurtschap Emmadorp. De wielrenner, een 19-jarige man uit Beveren (B), wilde enkele wielrenners uit de groep waar hij deel van maakte, inhalen. Bij het inhalen zag hij een tegemoetkomende motorrijder, een 54-jarige man uit Kloosterzande, over het hoofd. Twee ambulanceteams, de brandweer van post Kloosterzande en ook een traumahelikopter uit Rotterdam werden ter plekke gestuurd.

De komst van de traumahelikopter werd geannuleerd op het moment dat de helikopter net boven het incident vloog. De politie, die met ten minste vier eenheden ter plaatse kwam, heeft op de plek van het ongeval een onderzoek ingesteld. De wielrenner en de motorrijder zijn per ambulance, met onbekende verwondingen, naar een ziekenhuis overgebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan VD (13-8-2020 om 17:42)
Wie zou er het grootste slachtoffer zijn mochten we de grenzen sluiten? Belgiƫ wordt overspoeld door onze Noorderburen die zich nooit aan de snelheidsregels houden. Blijkbaar moeten jullie hier geen boete betalen maar wij wel in Nederland. Groetjes Jan
Jan (11-8-2020 om 02:05)
Ik respecteer ieders mening. Maar uit de reacties kan ik opmaken dat er niet veel ouders tussen zitten van jonge wielrenners. Groetjes aan alle mensen die denken dat je wielrenner wordt achter je bureau, ook aan de anderen uiteraard.
JFK (10-8-2020 om 16:29)
Iedereen heeft het nu over die aso-fietsers maar vlak die , veelal Belgische, motorbendes ook niet uit die denken ook dat de NL polderwegen hun toebehoren in het weekend en dus mogen doen en laten wat ze willen. Snelheden van boven de 200 km/u daar waar 80 het max. s, daarbij nog de vervuiling en geluidsoverlast . Stel voor het weekend de grenzen dicht voor Belgen op 2 wielen!
Willem (10-8-2020 om 14:57)
Ik hou me hart altijd weer vast op zondag of dit alles weer goed zal verlopen , de wegen worden ingenomen door dit soort tuig , beleefdheid en respect kennen ze niet , laten een spoor aan slachtoffers na op de openbare weg . Hoop dat hier na een keer op gehandhaafd woord . Dit kan en gaat zo niet langer . Verschrikkelijk en dit elk weekend weer .
W.S.M. Fakkeldij (10-8-2020 om 11:47)
A.P.@ En U denkt dat een fietsrijbewijs helpt, waarom zijn er dan ( vrij ) veel automobilisten die lak hebben aan alle regels, die hebben ook geen rijbewijs?
Gina Heynze (10-8-2020 om 11:02)
Ik sluit me aan bij de andere reacties. Als je op bepaalde avonden en ochtenden door de polder naar je bestemming moet is het bijna Russische roulette. Als je zo'n troep wielerterroristen voorbij wilt dan speel je met de staat van je auto. Soms spugen ze naar je en ik heb meerdere keren een schoen tegen mijn auto gehad. Als er 1 de weg oversteekt dan volgt de rest zonder te kijken en dan ben je verplicht om midden op de weg te stoppen. Onder de zeedijk wordt je gedwongen van de weg af te gaan zodat zijn met meerdere naast elkaar kunnen blijven rijden. Dat moet zeggen ze want dan rijden ze uit de wind. Kan er alsjeblieft een iets aan dit onacceptabele gedrag worden gedaan?
Cookie-instellingen beheren