Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Grote uitslaande brand in schuur Drieweg Zaamslag

Toegevoegd: 24-08-2020, 20.49 uur
Door: Tim Koster

ZAAMSLAG - De brandweer is maandagavond met groot materieel uitgerukt voor de melding van een uitslaande brand in een schuur in Zaamslag. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Bij de brand komt veel rook vrij.


De brand in de schuur aan de Drieweg werd rond 20.35 uur ontdekt. Er werd door de brandweer direct opgeschaald naar middelbrand waarop de brandweer van Zaamslag en post Koegors (Terneuzen) met spoed met een blusvoertuig ter plekke werden gestuurd. Ook een hoogwerker en een waterwagen werden met spoed opgeroepen.

Om 20.50 uur is er door de brandweer verder opgeschaald naar grote brand. Hierop is ook het blusvoertuig van de Terneuzense post Zuidlandstraat met spoed uitgerukt. Om te voorzien in voldoende bluswater is ook een grootschalig watertransportsysteem onderweg. De brand zorgt voor de nodige rookontwikkeling die vanuit de wijde omgeving te zien is.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) liggen er aardappelen opgeslagen in de schuur en zijn er geen mensen of dieren betrokken bij de brand. De brandweer zet in op het beschermen van de naastgelegen woning, een dieseltank en buiten opgeslagen pallets. In verband met de bluswerkzaamheden en de slangleiding zijn de Drieweg, de Schepenlaan en de Molenweg afgesloten voor verkeer.

Rond 22.35 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De bluswerkzaamheden duren volgens de brandweer nog zeker enkele uren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Coco (24-8-2020 om 23:33)
Sterkte CO
Cookie-instellingen beheren