Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Al bijna 30 meldingen door storm Francis

Toegevoegd: 26-08-2020, 08.57 uur
De brandweer van Zierikzee werd ingezet in Brouwershaven.
De brandweer van Zierikzee werd ingezet in Brouwershaven.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer heeft tot vanochtend 08.30 uur al bijna 30 inzetten gehad als gevolg van de storm Francis die momenteel over ons land trekt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De Veiligheidsregio zegt dat de meeste meldingen vanaf Walcheren en Schouwen-Duiveland komen. "Het betreft veelal bomen en dergelijke die de rijbaan hadden geblokkeerd”, aldus de VRZ. In Zierikzee waaide dinsdagavond een boom op een woning en in Brouwershaven dreigde een boom op een aanbouw te vallen.

Nog tot vanmiddag 14.00 uur geldt waarschuwingscode geel van het KNMI. Er zijn zware windstoten mogelijk van 75 tot 90 kilometer per uur. Aan de kust kunnen de windstoten snelheden rond de 100 kilometer per uur bereiken. Het weerinstituut raadt aan de weerberichten en waarschuwingen goed in de gaten te houden.

De VRZ raadt aan om alleen 112 te bellen als er gevaar is voor mens of dier. “Als het niet spoedeisend is, dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750