Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Verwoestende brand Keurhove vermoedelijk aangestoken

Toegevoegd: 30-08-2020, 08.46 uur
De bewoonster kon tijdig worden gewekt door een omstander.
De bewoonster kon tijdig worden gewekt door een omstander.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De felle brand die vannacht flinke schade aanrichte aan een woning in Middelburg is vermoedelijk aangestoken. Dat zegt de politie.


Bij de brandweer werd rond 04.05 uur melding gemaakt van een brandend voertuig bij een woning aan de Keurhove. Ter plekke stond een scootmobiel in brand. Toen de brandweer arriveerde had het vuur al flink om zich heen gegrepen. De kunststof kozijnen van de voordeur en dat van het raam aan de voorzijde waren grotendeels gesmolten, ruiten waren geklapt en in de woning stond behoorlijk wat rook.

De 40-jarige bewoonster lag te slapen maar kon tijdig worden gewekt door een omstander. De vrouw raakte niet gewond. Er werd één tankautospuit ingezet om te blussen. De brandweervrijwilligers van de post Torenweg handelden de brand in hun ééntje af. De politie bewaakt de zwaar beschadigde woning momenteel. Volgens de politie is de woning onbewoonbaar verklaard.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en doet daarom nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joey buurjongen (6-9-2020 om 04:27)
Beste Peter Ik beb de buurjongen van desbetreffende mevrouw. Ik wil graag het één en ander ophelderen. Ik kwam rond 3:30 thuis met mijn vriendin. Rond 4:03 klonk een flinke klap. Toen ik naar buiten keek, stond de scootmobiel in brand. Deze stond zodanig dicht bij de voordeur, dat ik gelijk alarm heb proberen te slaan bij haar en andere buren. Echter, zij werd niet wakker, waarna ik een steen door haar ruit heb proberen te gooien om haar wakker te krijgen.
Peter Quest (31-8-2020 om 13:37)
Vermoeden he mensen. De politie doet onderzoek. Een verdachte is ook geen dader. En zo is het hier ook. Het vermoeden dient bevestigd te worden. En mocht de uitkomst wel zo zijn dan maar hopen dat ze de dader snel pakken.
Rick (31-8-2020 om 12:28)
Bravo: het werkt helaas andersom: een sociaal betere omgeving werkt niet positief op aso's en tokkies, deze laatsten werken juist negatief op de sociaal betere omgeving, zodat gegoede burgers hun buurt verlaten. De leeggekomen plaatsen worden dan snel bezet door soortgelijk tuig! Gevolg: Nieuw ghetto geschapen! Dit spul moet je gewoon op een afgedankt boorplatform vestigen ver uit het zicht van de bewoonde wereld.
Peter (31-8-2020 om 12:18)
Jahoor Douwe dabert, dus als er dan een toevallige passant langsloopt heeft hij/zij ook schuld want “bijgestaanheeftmeegedaan”??? Dat is echt niet hoe het werkt in de rechtspraak, nooit gehoord van bewijslast? Wellicht dat uw opvatting in de middeleeuwen stand hielt maar, gelukkig, is de rechtspraak die tijd al voorbij..
Ann (31-8-2020 om 07:58)
Wat erg, ik hoop dat de dader(s) snel gepakt worden.
Wim (31-8-2020 om 07:25)
Zou een mens dat nu echt in brand hebben gestoten waar nog iemand lag te slapen die gelukkig niets heeft overgehouden door de brand gelukkig wie kan nu zoiets doen met zulke grote gevolgen en als dat zo is hopelijk dat het uit komt wie gaat nu zoiets betalen.