Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij incident op Oosterschelde

Toegevoegd: 15-09-2020, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Op de Oosterschelde bij Wemeldinge is vanmiddag een watersporter ernstig gewond geraakt. De gewonde is met een speedboot naar de haven van Wemeldinge gebracht.


Rond 15.00 uur werd melding gemaakt van een zwemmer in problemen. In eerste instantie leek de locatie bij de Julianahaven in Yerseke te zijn maar de persoon bleek zich bij Wemeldinge te bevinden. De hulpdiensten arriveerden even voor 15.30 uur bij het vaartuig. Vervolgens gingen twee bemanningsleden van de brandweerboot Stavenisse aan boord. Zij ontfermden zich vervolgen over het slachtoffer, dat achterop de speedboot lag.

Nadat de brandweermannen de nek en het hoofd van de gewonde hadden gestabiliseerd, werd koers gezet naar de haven van Wemeldinge. Daar is de gewonde van boord gehaald. Op een steiger is het slachtoffer verder behandeld door ambulancemedewerkers. Zij kregen assistentie van het team van de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2. De man is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Rond 16.20 uur is de traumahelikopter weer vertrokken.

Bij het incident werden ook drie reddingsboten en een politieboot ingezet. De speedboot is inmiddels langszij de politieboot gelegd. De opvarenden zijn nu aan boord van het politievaartuig.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren