Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser omgekomen bij botsing vrachtauto Kapellebrug

Toegevoegd: 26-10-2020, 15.10 uur - Update: 26-10-2020, 17.39 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - In het Zeeuws-Vlaamse Kapellebrug is vanmiddag een fietser om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen. Het gaat volgens de politie om een 87-jarige man uit Hulst.


Het noodlottige ongeluk vond rond 13.40 uur plaats ter hoogte van het tankstation / de Plus-supermarkt aan de Gentsevaart. Na de melding schoten in eerste instantie omstanders te hulp. Later ontfermden ambulancemedewerkers en de bemanning van een traumahelikopter zich over het slachtoffer. De hulp mocht echter niet baten, de fietser overleed ter plekke.

De familie van het slachtoffer is inmiddels geïnformeerd over het overlijden. De chauffeur van de vrachtwagen is door de politie meegenomen naar het politiebureau zodat hij een verklaring kan afleggen. De weg werd ter plaatse afgezet vanwege sporenonderzoek. Rond 17.20 uur was het politie-onderzoek afgerond en kon de weg weer worden vrijgegeven.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lutgarde (1-11-2020 om 10:22)
MIJN MEDELEVEN AAN DE FAMILIE MAAR ZEKER AAN DE CHAUFFEUR VAN DE VRACHTWAGEN....
Johnny van Bastelaar. (26-10-2020 om 21:41)
Ik wil het bij deze opnemen voor de chauffeur, deze man heeft zich 100% zeker aan de snelheid gehouden aangezien de lengte van de remsporen dat ding dat hij bestuurde is zeker 30 tot 40.000 KILO... zie dat maar is op tijd stil te krijgen. En zeker voor een "ren je rot chow" Dit keer met fatale afloop, ik hoop dat dit bericht een beedje respect afdwingt naar beroepsschauffeurs want dit maak je dagelijks mee.
Harry (26-10-2020 om 19:21)
Veel sterkte voor alle betrokkene,maar helaas kon een dergelijk vreselijk ongeluk op deze plaats worden verwachten. Ik ga dikwijls vanuit Hulst op de fiets naar deze supermarkt,zal echter nooit op deze plaats oversteken en kies er voor om door te rijden tot aan de d'ouwe kapel,hier is een oversteekplaats voor fietsers en is veel overzicht op het verkeer.
Ronald (26-10-2020 om 18:50)
Ja, Chris ik ben het helemaal met je eens. Veel sterkte aan de familie en de chauffeur gewenst en de een steekt het op elkaar, wat een laks beleid van de heren.
Chris (26-10-2020 om 17:55)
Ik woon al jaren op de Gentsevaart en het is schering en inslag met gevaarlijke situaties. Afgezien van het feit dat deze weg als racebaan wordt gebruikt is oversteken een “ren je rot show”. Vlak voor de supermarkt (komende vanuit Hulst) is er een lichte bocht en het is dus maar de vraag wat er met (soms absurd hoge) snelheid aankomt. Een stoplicht voor overstekende voetganger en fietsers haalt de snelheid eruit en maakt oversteken veilig. De gemeente wijst naar de provincie en de province weer naar de gemeente. Het is te triest dat er nu iemand is komen te overlijden terwijl alle bewoners en bezoekers wisten dat ging komen. Laat deze man zijn overlijden niet voor niks zijn en los het voor eens en altijd op!
Johan (26-10-2020 om 16:30)
Wat triest. Sterkte voor de nabestaanden van deze heer. Dit is een gevaarlijke plek. De Gentsevaart is een hele drukke doorgaande weg en het tankstation en de supermarkt hebben meerdere uitritten direct op deze weg. Regelmatig halen automobilisten gevaarlijke toeren uit om de parkeerplaatsen of het tankstation op- of af te rijden tussen het doorgaande verkeer. Daarnaast ligt het fietspad aan de andere kant van de weg dan de supermarkt en er is geen oversteekplaats Als je op de fiets naar de winkel wil, dan moet je maar zien hoe je tussen al deze chaos en drukte oversteekt. Deze plek heeft echt een andere inrichting nodig. Zo kan het niet langer.
Cookie-instellingen beheren