Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen, lokaal mist. Overdag geleidelijk droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zonder rijbewijs, onder invloed en met gestolen sleutelbos

Toegevoegd: 31-10-2020, 12.12 uur
Zonder rijbewijs, onder invloed en met gestolen sleutelbos
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na een korte achtervolging heeft de politie vannacht in Middelburg een scooterrijder zonder rijbewijs betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij bleek ook een sleutelbos bij zich te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig was en werd daarom aangehouden. Als klap op de vuurpijl bleek de bijrijder drugs bij zich te hebben.


Agenten zagen de twee rond 00.15 uur op een scooter rijden over de Segeersweg. Ze gaven de scooter een stopteken, maar de bestuurder reed door. Een eind verderop konden de agenten met hun auto naast de scooter gaan rijden en kon de scooterrijder worden gesommeerd te stoppen. Dit keer gaf hij wel gehoor aan dit verzoek.

De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Middelburg, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij mocht dus helemaal niet op de scooter rijden. Hij kreeg daarom een proces-verbaal voor het negeren van het stopteken en het rijden zonder rijbewijs. Toen hem werd gevraagd om zijn zakken leeg te maken, kwam een sleutelbos met onder meer een autosleutel tevoorschijn.

De jongen had geen acceptabele verklaring voor het bezit van de sleutelbos en uit onderzoek bleek dat deze waarschijnlijk van diefstal afkomstig was. Hierop werd de 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. De sleutelbos is door de politie in beslag genomen. De politie zoekt nu uit of het klopt dat recentelijk melding is gemaakt van diefstal van de sleutels.

De Middelburger moest ook nog een speekseltest doen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. Er zou een GGD-arts naar het bureau komen om een bloedproef bij hem te doen, maar de jongen weigerde volgens de politie in alle toonaarden om mee te werken aan dit onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. De jongen zit op dit moment nog vast in het politiecellencomplex. Hij zal vandaag verder gehoord worden.

De 17-jarige passagier, eveneens afkomstig uit Middelburg, bleek tien gripzakjes met hennep bij zich te hebben. Hij werd uitgenodigd om op een later tijdstip op het bureau te worden gehoord. De aangetroffen hennep werd in beslag genomen en zal worden vernietigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pfff (31-10-2020 om 23:03)
16 en 17 jaar, en om 00:15 nog op straat met zulke feiten? Dan vraag ik mezelf af of het niet beter is om jezelf op te laten nemen in een gesticht. Die waren beslist NIET VAN PLAN om vroeg naar bed te gaan, om de volgende dag weer fris en fruitig op school of werk te verschijnen. Op die leeftijd moet je al genoeg onderwijs hebben genoten om te weten hoe de economie werkt, en jezelf al hebben ontwikkeld. Maar dit is uitschot van de maatschappij, wat zich bezig wil houden met dingen die niet mogen. Snel wat geld verdienen om straks zwaar vuurwerk te kopen. Opsluiten dat bucht.
bram goeree (31-10-2020 om 18:05)
later in hun werkbare leven? die gaan niet werken hoor ,dat is veel te vermoeiend .daarom leven ze het leven zoals ze nu leven .maar het lijkt wel besmettelijk in Middelburg en Vlissingen .het zijn nog maar snotneuzen maar ze mogen zwaar gestraft worden want ze plegen ''volwassen '' misdrijven
Wat een trieste rotzooi... (31-10-2020 om 14:39)
16 en 17 jaar jong, en nog in de groei. Dan dien je elke dag melk te drinken en veel fruit te eten, om later in je werkbare leven goed voor de dag te komen. Daarentegen rijden ze zonder rijbewijs op een scooter, hebben drugs gebruikt en in bezit, en hebben ze onverklaarbare sleutelbos op zak. Waarom willen zulke kereltjes zich zo verlagen, en waar hebben ze dat geleerd? Waarom die drugs, en waarom geen goed boek of een glas melk. En waarom zonder rijbewijs, terwijl ze wisten dat dit verboden is? De wereld is echt rot, en het lijkt wel of de jeugd van jongs af aan hun opperste best doet om de wereld nog rotter te maken. Drugs, stelen en helen, zuipen en hoereboeren..... Maar werken? Ho maar, dat is niet aan hun besteed. Weg met die rommel.