Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duo voor de rechter vanwege wietkwekerij Tholen

Toegevoegd: 05-11-2020, 19.49 uur
De kwekerij werd in maart 2018 ontdekt en ontmanteld.
De kwekerij werd in maart 2018 ontdekt en ontmanteld.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 64-jarige C. van den B. een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist. Zijn vriendin B. B. hoorde naast een eerder geëiste celstraf 180 uur taakstraf tegen zich eisen. Dit alles vanwege het runnen van een wietkwekerij in Tholen.

De kwekerij bevond zich in een loods op een terrein aan de Molenvlietsedijk in Tholen en werd op 7 maart 2018 ontdekt tijdens een inval. In de loods werden twee kweekruimten met in totaal 641 planten aangetroffen. Volgens berekeningen zou er twaalf keer geoogst zijn. Van den B. beweerde tijdens de behandeling van zijn zaak van niets te weten en dat bevestigde zijn vriendin ook. De officier heeft daar zo haar twijfels over en denkt dat Van den B. wel degelijk van de kwekerij op de hoogte moet zijn geweest.

Volgens de vrouw zouden twee mannen de kwekerij hebben ingericht en er ook voor hebben gezorgd dat vanuit de woning de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Van dat alles zei Van den B. geen weet te hebben. Ondanks dat het terrein van talloze camera's was voorzien had Van den B. nooit iets gemerkt.

Justitie kwam de kwekerij op het spoor door een hoog elektriciteitsverbruik. Er volgde een onderzoek en op 7 maart 2018 stapte de politie binnen. Bij de loods roken ze een wietlucht en hoorden ze een zacht gezoem. Dat had Van den B. nooit opgemerkt, zei hij. Wie de twee mannen zijn die de kwekerij hadden ingericht, wist de vrouw niet meer te vertellen

De elektriciteitsrekening van 24.000 euro is inmiddels betaald. Op de woning is conservatoir beslag gelegd en justitie wil de (geschatte) verdiensten van de teelt, 846.015 euro en 15 cent, terugvorderen.

Uitspraak over twee weken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Don't panic , it's organic (7-11-2020 om 22:58)
Helemaal eens met exportzeeuw. Vroeger waren wij voorloper op gebied van cannabis, nu zijn we al door tig landen ingehaald, en worden miljarden verdiend door notabene onze expertise. Mensen ontspannen met wiet zoals anderen met bier doen, mensen zijn klachtenvrij door het gebruik van wiet en wietolie , in tegenstelling tot dure en verslavende medicijnen. Alcohol en medicijnverslaving leveren meer ellende op dan deze mooie door vele onbegrepen plant
exportzeeuw (6-11-2020 om 07:32)
legaliseren die handel, gaat nergens meer over. neem een voorbeeld aan Californië in america of vele andere landen . daar heb je dit gezeur niet meer. en wij als landje dat altijd alles maar goed vind loopt altijd maar weer achter de feiten aan. als ik het geld er voor had was ik hier al lang weg .
schot--willem (6-11-2020 om 06:55)
mijn naam is haas--ik wist van niks. jaja, daar zal niemand intrappen. "even" samen ruim 8 ton betalen? gaat niet gebeuren vermoed ik.
Timsalabim (6-11-2020 om 04:41)
Pardon VdVonck? Probeerd u nou werkelijk te beweren dat de rechterlijke macht en het OM in Nederland corrupt zijn? Als u het hier niet bebalt verhuis dan lekker naar een exhte bananenrepubliek, China, Noord-Korea of isis gebied; eens kijken of u dan nog zoveel disrespect heeft voor Nederland! Ongelovelijk! Ik vind uw lasterlijke uitspraak reden gwnoeg voor vervolging, want een mening is het niet meer!
VdVonck (5-11-2020 om 22:10)
Zo je maar weer dat je met de juiste contacten makkelijk weg kan komen met deze zogenaamde criminaliteit. Er zijn winkeldieven die zwaarder worden bestraft, gaat nergens meer over. Kan mijn schuren ook beter vol laten zetten, stuk rendabeler als caravans stallen! Daar ben ik ook meer als 240 uur aan kwijt. Helaas werk ik niet zoals deze heer voor de overheid dus kom er vast niet mee weg haha!
Cookie-instellingen beheren