Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

74 Kilo vuurwerk gevonden bij inval Oostburg

Toegevoegd: 17-11-2020, 15.48 uur
De eigenaar van het vuurwerk, een man van 38 uit Oostburg, is aangehouden.
De eigenaar van het vuurwerk, een man van 38 uit Oostburg, is aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Bij een inval in een loods van een 38-jarige Oostburger is vanochtend in totaal 74 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat er mogelijk illegaal vuurwerk in het bezit zou zijn van een 38-jarige man uit Oostburg. Vanochtend deed de politie een inval in de woning en een loods van de man. Er werd 74 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie viel de woning van de man binnen nadat er overleg was gevoerd met de officier van justitie. Die gaf toestemming voor de doorzoeking van zijn woning en de loods.

In de woning werd niets aangetroffen dat te maken had met dit onderzoek. In de loods aan de Expeditieweg in Oostburg troffen agenten 74 kilo illegaal vuurwerk aan. Een groot deel van dit vuurwerk betrof cobra's. Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De Oostburger is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar gehoord.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (19-11-2020 om 13:12)
goed gedaan politie .nu maar hopen dat hij er niet met een ''strafje'' vanaf komt .hier moet streng tegen opgetreden worden als voorbeeld en om verdere idioten af te schrikken
anoniem (19-11-2020 om 01:39)
Goed werk gedaan door de politie. Al hoewel dit jaar het vuurwerk verboden is, kijk ik toch met angst en beven uit naar de jaarwisseling. De politie van west zeeuws vlaanderen is met te weinig agenten om op oudjaarsdag/nieuwjaarsnacht in iedere dorpje te gaan controleren. Wat voor overlast en schade gaat er niet ontstaan door carbidschieten. Levensgevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren